• -20%
Haçlı Seferleri Tarihi Selahaddin Eyyübi Ve Kudüsün Fethi
search
  • Haçlı Seferleri Tarihi Selahaddin Eyyübi Ve Kudüsün Fethi

Haçlı Seferleri Tarihi Selahaddin Eyyübi Ve Kudüsün Fethi

₺145,00
₺116,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786057635068
Yayınevi
Kronik Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Kudüs’ün Tarihine Birinci Elden Bakis: Haçli Seferleri Ve Selahaddin Eyyubi…

Tapinakçilar nasil ortaya çikti? Kudüs Kralligi’na bagli sehirler ve kaleler hangileriydi? Selahaddin Eyyubi’nin zindandan saliverilmesi ve Kudüs’ü kusatmasina dek yükselisi hangi adimlarla, nasil gerçeklesti? Gerçek Haç orduya nasil getirildi? Hiristiyanlar, Akka’yi Müslümanlardan nasil aldi? Saphadin, Selahaddin’in ogullarinin topraklarini hangi gerekçelerle ve yollarla ellerinden aldi? Kral Jean de Brienne ve Hiristiyanlar, Müslümanlara nasil maglup oldu? Kral Jean, Kardinal Pelagius’u Papa’ya neden sikâyet etti ve Konstantinopolis’i nasil ele geçirdi?
Tarihi olaylari ve olgulari tek bir perspektiften aktaran vakayinameler ile kronikler, tarihle politika arasindaki baglantiyi bugünlere tasimak ve kronolojik bir çözümleme yapabilmek için essiz birer kaynaklardir. Ernoul Kronigi bu anlamda kendisinden sonra yazilan Haçli Seferleri ve Kudüs tarihi literatürünü etkileyen oldukça kritik ve önemli bir eserdir. Günümüze dek tam olarak anlasilamamis ve çözümlenememis bir döneme ve bu döneme dam­gasini vuran Kutsal Savas mefhumuna baska bir gözle bakarak ve elestirel bir açidan degerlendirme ihtiyacini karsilamaktadir. Ilk kez modern bir dile tercüme edilen eser dönemin tüm arka planini analiz edebilmek için tekrar tekrar okunmasi gereken bir kaynaktir.

Ernoul Kronigi’nin bir diger özelligiyse bilhassa büyük ölçüde Selahaddin Eyyubi’nin biyografisi olmasidir. Özellikle 1187 yilindaki Kudüs’ü fethi ve hemen ardindan gerçeklestirilen III. Haçli Seferi konusunda ilk elden görgü tanikliklarini ihtiva etmesi, eserin kiymetini ortaya koymaktadir. Kronik, Selahaddin’in hayattayken kutsal topraklarda yaptiklarini ve getirmis oldugu yönetim biçiminin sonraki yillardaki etkilerini detayli sekilde anlatmaktadir.

Ahmet Deniz Altunbas’in Eski Fransizca aslindan çevirdigi “HAÇLI SEFERLERI TARIHI: Selahaddin Eyyübi ve Kudüs’ün Fethi”, bir devrin en ilgi çeken dönemini esas kaynagindan okumak isteyen herkes için essiz bir çalisma…

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade