• -20%
20. Yüzyılda Köylü Savaşları
search
  • 20. Yüzyılda Köylü Savaşları

20. Yüzyılda Köylü Savaşları

₺245,00
₺196,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750527197
Yazar
Eric R. Wolf
Yayınevi
iletişim yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Köylüler ve köylülük devrim teorilerinin öyle veya böyle hep meselesi olmus, zaman zaman ilerici bir müttefik, bazen de gerici bir engel olarak görülmüstür. Her durumda belirli toplum tasarimlarinin nesnesi olmus, sinif olup olmadigi tartismalari yapilmistir. Eric R. Wolf, 20. Yüzyilda Köylü Savaslari adli bu kitabinda Küba, Cezayir, Vietnam, Çin, Rusya ve Meksika örneklerine yogunlasarak köylülügü genelgeçer tanimlarin ve kriterlerin ötesinde ülke baglamlarinda ve farkli toplumsal formasyonlarin içerisinden ele alarak önemli bir katki sunuyor.

Wolf’un çalismasi köylülügün sinirlarini ve imkânlarini karsilastirmali olarak takip etmek isteyen ve kitle hareketleriyle iliskisini merak eden okurun fazlasiyla ilgisini çekecek nadide bir eser.

Binlerce yil içinde insanlik çok eskiden beri devam eden açlik ve hastalik sorunlarini ilk defa çözmekte yol aliyor; her yerde insanlarin katilimi ve bilgiyi yayma çabalari karsisinda kadim iktidar tekelleri ve genelgeçer hikmetler geriliyor. Ne kadar belirsiz de olsa, nice zorluklar da olsa, ne kadar yanlis da anlasilsa, hayati bereketlendirme, insaniyeti yükseltme ümidi bu çabalardadir. Asi köylüler elemden nasibini alsa da, ümitten de nasibi vardir; bu açidan onlar insaniyetten yanadir.

- ERIC R. WOLF

Eric R. Wolf
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade