• -20%
Ahilik Ve Erzurum
search
  • Ahilik Ve Erzurum

Ahilik Ve Erzurum

₺95,00
₺76,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059521253
Yazar
H. Ömer Özden
Yayınevi
Bilge Kültür Sanat
Adet
Stoktaki son ürünler


Türkler arasinda Islamiyet'in kabullenip yayilmasi, Ahmed Yesevî'nin eski Türk geleneklerini de ihmal etmeyen hosgörülü anlayisiyla olmustu. Yesevî, Islam inanç ve ibadet motifleriyle, Islam öncesi Türk örf, âdet ve geleneklerini harmanlayan bir anlayis ortaya koyarak Türk milletinin Islamiyet'i daha süratli benimsemesinde önemli rol oynamisti. Ahmed Yesevî'den ilham alan Ahî Evran da, ayni anlayisla bir Türk-Islam sentezi meydana getirmeyi amaçlamistir.

Ahî Evran, Anadolu'da yerlesik olabilmenin lokomotifi olarak halk ile içli disli olan esnafi görmüs ve Türk-Islam sentezine dayanan bir esnaf birligi kurmustur. Dayanisma ve kardeslik esasina dayali bu anlayis, yeni yurttaki eski inançlara ve özellikle de Bizans'a karsi ayakta kalabilmek için birlik ve beraberlik motifini islemistir. Bu nedenle ahî birliklerine sadece Türk ve Müslüman olanlar kabul edilmislerdir. Çünkü bu yurtta ilelebet kalabilmenin tek yolu, birlik ve beraberligi saglayip korumaktir. Bu sebeple Anadolu Beylikleri arasinda süregelen kavgalari bitirip de tek bir güç altinda birlestirmek için ahîler çok ugras vermislerdir. Bu manada Osmanli Devleti'nin kurulus felsefesi, ahîler tarafindan belirlenmistir demek yanlis olmaz.

Güzel ülkemizin daha güçlü olabilmesi için, içinde bulundugumuz bu yeni asirda da millî birlik ve beraberligimizin güçlendirilerek çagdas medeniyet seviyesini asabilmek için ahîlik kurumunun ve ilkelerinin yeniden canlandirilmasi, oldukça önemlidir. Nitekim esnaf dayanismasini saglamak gayesiyle ahî sandiklarinin kurulacagina iliskin karar, bu bakimdan fevkalade sevindiricidir.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade