Ahmet B. Ercilasun, Yeniçag gazetesinde çikan yazilarindan Türk milliyetçiligiyle ilgili olanlari bir araya getirdi. Türkçülük Yazilari böyle olustu. Türk’ü, ülküyü ve Türk gerçekligine dayanan Türkçülügü en açik ifadelerle bu yazilarda bulacaksiniz.
Türk milliyetçiliginin bir insanda bir fikir sistemi hâline gelebilmesi için duygu seviyesinden suur seviyesine çikmasi gerektigi yazilarda israrla vurgulanmistir. Millî suurun da ancak bilgi ve kültürle donanarak olusabilecegi israrla belirtilmistir. Türk milliyetçileri Türk’ün dilini, edebiyatini, tarihini, kültürünü ve bütün bunlarin yaninda Türkçülük tarihini bilerek iyi birer milliyetçi olabilirler.
Türk birligi / Turan fikri de yazilarda önemli bir yer tutmaktadir. Çok defa sanildigi gibi ülküler birer hayal degildir; bir gerçeklik üzerine kuruludur. Turan ülküsü de Türk Dünyasi gerçekligi üzerine kurulmustur.
Yazilarda Türk milliyetçilerinin muhafazakârlik ve çagdaslikla ilgili söylem ve tutumlari degerlendirilmis, sekle dayali yanlis muhafazakârlik anlayisi elestirilmis, Ziya Gökalp’in “Türklesmek, Islamlasmak, muasirlasmak” üçlüsündeki muasirlasmak (çagdaslasmak) hedefinin milliyetçiler tarafindan ihmal edildigi vurgulanmistir.
Ercilasun’un yazilarinda Türkçülük tarihi özel bir yer tutmaktadir. Basta Nihâl Atsiz olmak üzere bazi Türkçüler tanitilmis, zaman zaman da Türkçü dergiler üzerinde durulmustur.
Okuyucular kitaptaki yazilarda bazen yüksek bir heyecan dozu bulacaklardir. Ercilasun’a göre heyecan fikrin itici gücüdür ve ülkülerde heyecan ile fikir atbasi yürümelidir. Kitaptaki yazilar da bu gözle okunmalidir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade