• -20%
search

Paranın Dili

₺250,00
₺200,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059248143
Yazar
Yurdaer Etike
Yayınevi
Scala Publishers
Adet
Stoktaki son ürünler

“... likidite riski dışında firmanın analizi yapılan diğer bütün risklerinden, gerçekleşmesi halinde nakit etkisi olanlar sebebiyle likidite sıkıntısı yaşanması olasıdır. Yani likidite riski, kötü nakit planlaması hariç tutulduğunda, çoğunlukla diğer risklerin gerçekleşmesinin bir sonucudur.”
“Finansın temel sorularından birisi olan, finans uzmanlarının genellikle cevap vermek yerine futbol yorumcuları gibi lafı eveleyip gevelediği ve çoğunlukla birşey söylemediği borç özkaynak oranı ile ilgili karlılık bakış açısı, ‘Hedef özkaynak karlılığını sağlayacak tutarda özkaynak’ ifadesiyle özetlenebilir. ‘Beklenmeyen kayıpları karşılayacak tutarda özkaynak’ ifadesi ise risk bakış açısından bu sorunun cevabını vermektedir


"Süregelen karli faaliyetin, yönetim basarisi oldugunu düsünen azimsanmayacak sayidaki firma, aslen üstlenilen riske karsilik yeterli getiri elde etmediginin, hatta risklerin maliyeti düsüldügünde zarar ettiklerinin farkinda degildir. Kazancin ne kadarlik kisminin yapilan faaliyetle ilgili performans riskinin, ne kadarlik kisminin ise aslen kaçinmanin veya korunmanin mümkün oldugu finansal risklerin karsiligi oldugunun ayrimini görememektedirler."

"... likidite riski disinda firmanin analizi yapilan diger bütün risklerinden, gerçeklesmesi halinde nakit etkisi olanlar sebebiyle likidite sikintisi yasanmasi olasidir. Yani likidite riski, kötü nakit planlamasi hariç tutuldugunda, çogunlukla diger risklerin gerçeklesmesinin bir sonucudur."

"Finansin temel sorularindan birisi olan, finans uzmanlarinin genellikle cevap vermek yerine futbol yorumculari gibi lafi eveleyip geveledigi ve çogunlukla birsey söylemedigi borç özkaynak orani ile ilgili karlilik bakis açisi, 'Hedef özkaynak karliligini saglayacak tutarda özkaynak' ifadesiyle özetlenebilir. 'Beklenmeyen kayiplari karsilayacak tutarda özkaynak' ifadesi ise risk bakis açisindan bu sorunun cevabini vermektedir.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade