Arif Tekin, “Kur’an’in Tarihçesi ve Yazim Serüveni” isimli bu kitabinda, Hicri üçüncü asrin ikinci yarisinda yasamis ve birçok kitap yazmis Ibni Ebi Davud’un Kitabu’l Mesahif/Mushaflar kitabini referans alip, Islami kaynaklardaki bilgilerle karsilastirarak; Hz. Muhammed zamaninda Kur’an’in kitap olarak var olup olmadigini inceliyor.
Yazar bu kitabinda da, Islami kesimin referans eserlerini temel almis; çalismasinin III. Bölümünden itibaren farkli Mushaflari ele alarak, halife Ebubekir, Hz. Ömer, halife Osman, Hz. Ayse ve Ümmü Seleme’nin Kur’an çalismalarini degerlendirerek okura sunuyor. Bu Mushaflara tek tek bakildiginda Kur’an ile ilgili birçok soru isaretleri göze çarpmaktadir.
Arif Tekin Kur’an’in yazim serüvenini sorgulayan bu kitabini, “Her seyden önce eger Kur’an’in arkasinda iddia edildigi gibi kainatin yaraticisi olsaydi, onun ayetleri bu kadar sagliksiz bir sekilde toplanip kitap haline getirilmezdi. Halife Ömer’in Kur’an bir milyon 27 bin harften ibaretti açiklamasina karsilik bugün var olan Kur’an’daki harflerin sayisi 323 bin civarindadir ki, Ömer’in iddiasina göre Kur’an’in dörtte üçü su an yoktur” cümleleriyle bitirmektedir.
Dinin siyasetle iç içe oldugu, bilimsel görüsün ortadan kaldirildigi ve din savaslarinin dünyayi kan gölü haline getirdigi bugünkü ortamda Arif Tekin’in dini sorgulayan bu çarpici kitabi mutlaka okunmali.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade