• -10%
search

Muhasebe Sistemleri ve Tekdüzen Hesap Planında Uygulaması

₺250,00
₺225,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786050508109
Yazar
Serdar Atay
Yayınevi
Yetkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Bu eser çalışmasında işletmenin gider yerleri, üretim yerleri ve idari yerler olarak bir bütün halinde organize edilmiştir. Dolayısıyla çalışmaya yön veren örnek olaydaki gider dağıtımı, genel üretim giderleri dağıtım tablosu olarak değil, gider dağıtım tablosu olarak düzenlenmiştir. Yani herhangi bir gider tüketildiğinde o gider üretim ve idari yerlere aynı anda dağıtılıp tek bir tablo üzerinde gösterilmiştir.

Gider dağıtım tablosunun bu şekilde düzenlenmesindeki amaç, gider yerlerindeki gider kontrolünde üretim yerleri ve idari yerlerin bütünlüğünün sağlanmasıdır. 

Eser çalışmasının asıl amacı, muhasebe biliminde kabul edilen temel dört muhasebe sisteminin (hesap çerçevelerinin) yukarıda belirtilen kriterler dahilinde örnek olayla tanıtılması ve bu sistemlerin Tek Düzen Hesap Planına  (çerçevesi) derlenmesidir. Ayrıca bu sistemlerin Tek Düzen Hesap Planına (TDHP) derlemesi yapılırken özellikle TDHP’ndaki bu dört farklı konumla gider yerleri bakımından muhasebe organizasyonu ve kontrolünün  (denetiminin) işletmeye ne denli etkin olup olmadığının incelenmesi ve karşılaştırılması hedef alınmıştır.

Gelecekte Avrupa Birliği ülkelerinde muhasebe sistemleri yani hesap çerçevesi uygulanmasında serbestlik tasarlanmaktadır. Tabiiki bu serbestlik var olan dört sistemden herhangi birini seçmekle olacaktır. Amacımız içerisinde TDHP’na bu sistemleri derleyip bu serbestliğin Türk işletmelerine kazandırılmasıdır.


Serdar Atay
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade