• -20%
Kadının Dönüşümü Karanlığın Tahakkümü
search
  • Kadının Dönüşümü Karanlığın Tahakkümü

Kadının Dönüşümü Karanlığın Tahakkümü

₺225,00
₺180,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786054979875
Yazar
Gamze Akkuş Ilgezdi
Yayınevi
Kalkedon Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


CHP Istanbul Milletvekili Gamze Akkus Ilgezdi’den Türkiye’deki kadin haklari mücadelesine dair derinlikli bir çalisma. Tarihsel olarak konuya yaklasan Ilgezdi, bugün kadin haklari mücadelesindeki durumumuzu gözler önüne sererek gelecege dair isik tutuyor.

“Kadinlar tarih boyunca, cinsiyet ayirimciligi ve esitsizliklerle karsi karsiya kaldi ve kalmaya devam ediyor. Ancak bu ezilmisligin düzeyi, o toplumun ürettigi siyasal ve kültürel ortamla dogrudan iliskili. Siyasallasmis inanç sistemleri kadin ve erkege iliskin tüm degerleri kurguluyor ve toplumdaki kadin erkek esitsizligini kadin aleyhine biçimlendiriyor.

Bugün Türkiye’de yasadigimiz da bu yeniden biçimlendirme çalismalarinin bir sonucu. O yüzden de, kadinlara hangi davranis ve faaliyetleri yapabilecekleri, haklara ve güce kimin ne derece sahip oldugu veya sahip olmasi gerektigi sürekli empoze ediliyor.

Bu satirlari kaleme aldigim günlerde kadinlar, hala haklari için büyük bir mücadele yürütüyorlar. Tipki binlerce yillik kadim Anadolu gibi dimdik ayaktalar bugün. Yillardir süregelen kusatilmisliklarinin, mutlak bir esaretle bitmemesi için bir ölüm-kalim mücadelesini, azim ve cesaretle sürdürüyorlar…

Çünkü karanligin tahakkümünde son perde oynaniyor. Ne yazik ki siddetin öznesi olan, biz kadinlar, nihai olarak “biat” etmemiz için, medeni haklarimizdan, kazanimlarimizdan vazgeçmemiz isteniyor. Ve kadinlari kusatmak için seçilen yöntem yüzyillardir hiç degismiyor! Güçlü bir dini vurguyla, bozulmamasi, dokunulmamasi gerektigine inanilan degerler; yani kutsallar üzerinden yola getirmeye çalisiyorlar."



-Gamze Akkus Ilgezdi-

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade