“Dijital dünyada e-beveyn olmak” derken ne kastediyoruz?
Internet artik hepimizin hayatinin vazgeçilmez bir parçasi. Bir yaniyla çok zengin bir firsatlar dünyasi, bir yaniyla da önü alinmazsa büyük risklere gebe bir mayin tarlasi. Hadi biz yetiskinler bu mayin tarlasinda bir sekilde güvenle yol alabiliyoruz.
Peki çocuklarimiz?
Onlarin bu dünyada var olmalarinin önüne geçmek ne mümkün ne de gerçekçi. O halde zaman zaman kendimizi çocuklarimizdan daha acemi hissettigimiz bu dünyada onlari nasil koruyacagiz? Adeta herkesin “orada” oldugu bu firsatlar ve riskler evreninde tek çözüm, çocugunuzun elinden tutup caddenin güvenli tarafinda birlikte gezmek... El tutma yasini geçtiyse, en azindan onun birkaç adim arkasindan yürümek… Takip mesafesini dogru ayarlamak…
Egitimci Salih Uyan, iste bu evrende çocuklarinin güvenligini saglamak isteyen anne babalara sesleniyor. Dijital dünyanin kendine has özellikleri, bizi bu dünyayla baglantili hale getiren akilli telefonlar, oyunlar, sosyal medya…. Medya üzerinden üretilen sanal gerçeklik, siber zorbalik ve bütün bunlarin çocuklarimizin kisilik gelisimine, sosyal uyumuna, dil gelisimine etkileri gibi konulari masaya yatiriyor.
Hem bir egitimci hem de bir “dijital dünya göçmeni” olarak, bizleri dijital dünyanin yerlileri olan, dogduklari andan itibaren kendilerini bu âlemde bulan çocuklarimiza nasil rehberlik edebilecegimiz üzerine birlikte kafa yormaya davet ediyor.
Kimi zaman esprili, kimi zaman bizi bize gösteren ince dokunuslarla ve çözüm önerileri getiren bir bakisla…
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade