• -10%
Sonrası Ekonomik Kriz Kültürleri
search
  • Sonrası Ekonomik Kriz Kültürleri

Sonrası Ekonomik Kriz Kültürleri

₺290,00
₺261,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053994558
Yazar
Komisyon
Yayınevi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Küresel kapitalizm, 2008'den bu yana çok boyutlu ve yapisal bir kriz yasiyor. Bu krizi, daha önce yasanmis olan krizlerden farkli kilan nedenleri arastirmak için, sadece ekonomik kuramlarin açtigi alan içinde hareket etmek bizi yanilgiya götürebilecegi gibi siyasal bilimlerin klasik bakis açisi da çözüm için yeterli olmuyor. Bunun yanisira bu çok boyutlu krizin üzerinde yükseldigi toplumsal yapi ile kendisini ifade ettigi kültürel degisimin itici gücünü ise ancak disiplinlerarasi sosyolojik bir yaklasimla analiz etmemiz gerekiyor. Bu amaçla, 2008 krizinin ardindan 2009 yilinin yazinda Lizbon'da biraraya gelen bir grup taninmis akademisyen yasanan krizi, kriz sonrasinda neler oldugunu ve krizin kültürel boyutlarini disiplinlerarasi bir yöntemle ele aldi. Iste elinizdeki bu kitap, krizden sonra olusan Aftermath projesinin bir ürünü olarak ortaya çikti. Manuel Castells, João Caraça ve Gustavo Cardoso tarafindan baslatilan ve Kaluts Gülbenkyan Vakfi tarafindan desteklenen bu projede kitapta makaleleri olan diger bilim insanlari da yeraldi. Sonrasi-Ekonomik Kriz Kültürleriadli bu kitapta sunulan disiplinlerarasi, çok kültürlü analizin ana temasi ekonominin bir kültür olmasina dayanmaktadir. Bu anlamda ekonomi; üretim, tüketim, mal ve hizmetlerin degisimine içkin kültürel pratikler olarak karsimiza çikar. Kültürün ekonomiyi sekillendirdigi bir ortamda yayginlasan kriz ise varolan degerleri asindirirken, yeni kültürel degerlere ihtiyaci da dayatir. Iste bu noktada, kriz sonrasinda hangi kültürlerin toplumsal pratige hâkim olacagi tüm insanligin ortak kaderini de belirleyecektir. Kitapta yazilari bulunan yazarlarin sorduklari ve cevap aradiklari temel sorun sudur: “Ya toplumsal bir çözülme ve siddetli bir çatisma sürecine girecegiz ya da insan örgütlenmesinin üstün bir biçimi olarak hayatin kullanim degerine dayali yeni kültürlerin yükselisine taniklik edecegiz.”

Bu kitapta ortaya konan küresel kapitalizm krizi tartismasi bir atilim niteligi tasimaktadir. Bu çalisma salt bir ekonomik analizin bilindik bir ürünü olmanin ötesinde daha genis bir alani ele almaktadir.
- Anthony Giddens, London School of Economics and Political Science

"Tüm ekonomiler, bu zorlu analizin sürmekte olan kapitalizm krizine merceginden baktigi kültürdür. Buradan itibaren bir mecburiyet ortaya çikar: Ya isbirligi yapin, ya da basarisiz olun! Bu kitap kargasa içindeki dünyanin fikirleri kiskirtan, disiplinlerarasi bir teshistir."
- Ulrich Beck, Ludwig-Maximilians-Universität München

"Krizin ardindan bes yil geçti ve dünya sallanmaya devam ediyor. Sonrasi, “Nereye gidiyoruz?”sorusunu ele aliyor. Castells ve diger yazarlar zorluklarin derinligini, küresel kosullarin veyollarin çesitliligini ve bu kargasanin ortasinda ihtiyatli bir iyimserligin mutlu gerekçelerinigösteriyor. Bu, tarihin önemli bir anidir ve bu kitap da bu anin önemli bir çalismasidir."
- Craig Calhoun, London School of Economics and Political Science

Komisyon
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade