• -20%
Temel Gazetecilik
search
  • Temel Gazetecilik

Temel Gazetecilik

₺170,00
₺136,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789755330723
Yazar
Oya Tokgöz
Yayınevi
Imge Kitabevi Yayınları
Adet


Bu yapitin ilk üç baskisi, gerek lisans düzeyinde egitim gören ögrencilerin, gerekse gazetecilige ilgi duyanlarin bu meslekle tanismalarini, gazetecilik terminolojisiyle ilgili kavramlari ögrenmelerini saglamak için hazirlanmisti. Kitabin dördüncü ve besinci baskisinda ise, ilk üç baskida oldugu gibi, gazetecilikle ilgili temel kavramlarin genelde kitle iletisimiyle iliskisi kurulmakla birlikte, gazetecilik ile haber sosyolojisi arasindaki bag degerlendirilmisti. Ayrica, tekellesme olgusunun dünya ve Türk gazeteciligindeki konumu, geleneksel gazeteciligin degisime girmesi, magazinlesme olgusunun rolü ile önemi ve internet gazeteciliginin getirdikleri, getirecekleri irdelenmisti.

Altinci baskida, ek olarak, dünya ve Türk gazeteciliginde artan ölçüde belirleyicilik kazanan te-kellesmeye, magazinlesmeye, savas gazeteciligine, yurttas gazeteciligine, internet gazeteciligine yer verilmisti.

Yedinci baskida, altinci baskiya göre anilan gazetecilik türlerine baris gazeteciligi eklenirken, sekizinci baskida ise zaman içinde gerekli görülen yeniliklerin konulmasi yoluna gidilmistir. Yedinci baskida yer verilen savas ve baris gazeteciligi, sekizinci baskida aynen kullanilmistir. Buna karsilik, son yillarda tartismaya açilan insan haklari gazeteciligine, bu gazetecilik türünün literatürde savas ve baris gazeteciligi ile birlikte degerlendirilebildigi düsünülerek Temel Gazetecilik’in sekizinci baskisi içinde yer verilmemistir. Dogal olarak kitapta kullanilmayan bu yaklasim biçimi tartisilabilir.

Dokuzuncu baskiya göre onuncu baskida Temel Gazetecilik kitabi tümden gözden geçirilmis olup, bazi yenilikler eklenmisti. On birinci baskida ise 1. bölümde, 2. bölümde, 4. bölümde ve 7. bölümde bazi degisiklikler yapilmasi geregi duyulmustur. 

Temel Gazetecilik, Oya Tokgöz’ün kirk yili bulan bir süre içinde Ankara Üniversitesi Iletisim Fakültesi'nde verdigi lisans ve lisansüstü dersler ile çesitli akademik yayinlarda yer alan bilimsel çalismalarinin bir ürünüdür.

Oya Tokgöz
4 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade