• -20%
Osmanlıdan Günümüze Basın Ve Modernleşme
search
  • Osmanlıdan Günümüze Basın Ve Modernleşme

Osmanlıdan Günümüze Basın Ve Modernleşme

₺280,00
₺224,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789755338941
Yazar
Uğur Gündüz
Yayınevi
Imge Kitabevi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Elinizde tuttugunuz bu kitapta basin olgusunun Batililasma pratiginin ve modernizm düsüncesinin önemli bir unsuru ve etkili bir araci oldugu vurgulanmaktadir. Internet ve Televizyon gibi iki önemli rakibinin tüm olumsuz etkisine ragmen Gutenberg Çagi henüz tamamen sona ermemistir. Internet ve Televizyon her ne kadar yazili basin karsisinda önemli avantajlara sahip olsa da modern toplumun bilgilenmek ve bilinçlenmek için kâgida ve yaziya bagimliligi halen sürmektedir, en azindan bir müddet daha sürmeye devam edecegi öngörülmektedir.


Türkiye’de Batililasma, çagdaslasma, modernlesme hangi kavramla ifade edersek edelim tüm bu olgulara ait edinimlerde basin ve iletisim olgusunun derin izlerine rastlamak mümkündür. Dolayisiyla gazetecilik faaliyetleri ve iletisim; degisim, modernlik ve uygarligin ayrilmaz bir parçasidir. Sosyal bilimlerde bir olgunun geldigi noktayi anlamak için baslangicini iyi bilmek gerekir.


Üzerinde yasadigimiz bu topraklarda basin ve modernlesme iliskisinin geçmisten günümüze geldigi noktayi anlatmayi amaç edinen bu çalisma, konuya ilgi duyan arastirmacilar için önemli tarihsel ve sosyolojik verileri aktarmakla birlikte Türkiye’nin modernlesme sürecine ait karsilastirmali dönemsel analizleri okuyucularina özgün bir yorumla sunma iddiasindadir.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade