• -20%
Mezopotamya Mitolojisi Ciltli
search
  • Mezopotamya Mitolojisi Ciltli

Mezopotamya Mitolojisi / Ciltli

₺600,00
₺480,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053329725
Yazar
Jean Bottéro Samuel Noah Kramer
Yayınevi
Iş Bankası Kültür Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Mezopotamya Mitolojisi’nin yazarlari Jean Bottéro ve Samuel Noah Kramer Antik Yakin Dogu uygarliklari söz konusu oldugunda ilk akla gelen uzmanlardir. Dünyaca ünlü iki yazar, bilinen en eski uygarliklara besik olmus Mezopotamya’da kesfedilmis en eski mitlerden günümüze gelebilmis elli miti derlediler, çevirdiler ve yorumladilar.
Elinizdeki eser Türkçeye kazandirilmis en kapsamli ve bütünlüklü derleme olmasinin yani sira dünya üzerinde de esine az rastlanir bir çalismadir. Yazarlarinin deyisiyle : “Asurbilimciler Antik Mezopotamya mitlerine iliskin metinler zerinde örülmedik bicimde çalismis ve gayet olumlu sonuçlara da ulasmis olmalarina ragmen, bütün bu belgeleri bir araya getirmeyi simdiye kadar hiç akillarina getirmediler. Oysa bu sayede, bu mitleri üretenlerin düsüncelerinin gelisimini, ‘mantigini’, bu metinlerde somutlastirdiklari dünya görüsünü ve duyarliligi daha iyi ortaya çikartabilirlerdi.”
En eskisi milattan önce üçüncü bin yila uzanan bu belgelerde insanlarin, ilk baslangiçtan beri sorduklari büyük ve evrensel sorulara kendi olanaklari içinde verdikleri yanitlar, canliligini bugün de koruyan, çarpici bir üslupla aktarilmaktadir.


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade