• -20%
Sigortacılığa Giriş
search
  • Sigortacılığa Giriş

Sigortacılığa Giriş

₺195,00
₺156,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059048590
Yazar
Feride Hayırsever Baştürk Deniz Çakmak Barış Demirtaş
Yayınevi
Akademi Consulting Training
Adet
Stoktaki son ürünler


Sigorta, benzer risklerle karsi karsiya olan kisilerin prim ödemesi suretiyle toplanan tutarlarla, o risklerin gerçeklesmesi durumunda olusan zararin karsilanmasi seklinde uygulanan bir risk yönetim seklidir. Kisilerin sahip olduklari varliklarin ve kendi yasamlarinda karsilasabilecekleri risklerin farkinda olmalari ve bu riskleri en aza indirme çabasini göstermeleri son derece önemlidir. Benzer sekilde ticari hayatta faaliyette bulunan bütün kurum ve isletmeler için de farkli riskler söz konudur.

Karsilasilan risklerin ve olasi hasarlarin boyutlari büyüdükçe daha çok kisi veya isletme zarar görmekte ve afet/ felaket gibi tanimlamalar yapilmaktadir. Bu kapsamda ülke ekonomisi de bundan büyük yaralar almaktadir. Ülkelerin gelismislik düzeyi incelenirken; sigortali sayisi, toplam prim tutari, poliçe sayisi ve prim tutarlari ile ülkedeki gelir seviyesi de bir faktör olarak ele alinmakta ve bu faktörlerin artmasi gelismislik seviyesini yükseltmektedir. Sigorta ile ulusal ve uluslararasi ticaretin gelismesi ve büyümesi desteklenmekte ve isletmeler olasi hasarlara karsi koruma altina alinabilmektedir.

Sigorta sektörü toplanan primlerin, fon yaratma fonksiyonu ile ekonomiye kazandirilmasinda, tasarruf oranlarinin arttirilmasinda da görev almaktadir. Bireysel Emeklilik Sistemi’nin dünyadaki ve ülkemizdeki artan uygulamalari bunun göstergesidir.

Bu tablo içinde sigorta bilincinin olusturulmasi, bu alanda egitim almis kisilerin sektörde istihdaminin artmasi sigorta sektörünün gelecegi için son derece önemlidir. Sigortacilik islemleri üzerine yazilan kitaplarin sayisinin artma egilimine girmesi de sevindiricidir.

Bu kitap üniversitelerin "Sigortacilik” bölümü ögrencileri için temel kitap olarak hazirlanmistir.

 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade