Türk Halk Müzigimizi çesitli dis etkilerden koruyarak gelecek kusaklara aktarmanin en saglikli yolu, bu konu ile ilgili yazili kaynaklari gelistirmektir. Bu fikirden yola çikarak 25 yillik birikimimizi; Müzik Okullari, Güzel Sanatlar liseleri, Halk Müzigi Korolari, baglama kurslari ögrencileri için “Türk Halk Müzigi Solfej Metodu 1 ve Türk Halk Müzigi Solfej Metodu 2’ye dönüstürdük. Bu aktarim, Halk müzigimizi ve Halk sazlarini ögrenmek isteyenler için 1. cilt baslangiç, 2. Cilt ise daha ileri seviye hedefleyenler için iyi temel kaynak niteligindedir. Bu kitapta da ilk ciltte oldugu gibi; solfej egitimi basitten baslayip zora dogru, sira halinde verilmistir.
Ilk bölümlerde tekrar mahiyetinde müzikle ilgili tanimlar, genel müzik ve kültür bilgileri, solfej egitimi sürecinde bilinmesi gereken kavramlar yer almaktadir.
Ikinci bölümde ise; ana usuller, birlesik usuller, karma usuller birbiri ardina siralanmistir. Bu siralama, ögrencinin konuyu çabuk kavrayabilecegi bir düzen içinde verilmistir. Kitabin son bölümü ise, degisik usul ve makamlardan olusan eserleri içermektedir. Ayrica solfej 1 ve 2 kitaplari, baglamada belli bir seviye gelen ögrenciler için repertuar, koro ögrencileri için nota hâkimiyetini gelistirmek açisindan kaynak olarak önerilebilinir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade