• -20%
search

Almanya'da Devrim ve Karşıdevrim

₺60,00
₺48,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051725314
Yazar
Friedrich Engels
Yayınevi
Yordam Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


1848 yılının Şubat ayında Fransa’da başlayıp Avrupa ülkelerinin büyük bir bölümüne yayılan devrim dalgası sırasında, başta Prusya ile Avusturya olmak üzere çok sayıda egemen Alman devletinden oluşan Alman Konfederasyonu’nda bir dizi devrim gerçekleştirildi. Friedrich Engels, bu çalışmasında, “1848 Alman Devrimini zorunlu kılan ve aynı kaçınılmazlıkla onun 1848’de ve 1849’da bastırılmasına yol açan nedenleri” ele alıyor.

İşçi sınıfı Almanya’daki devrimlerin öncülüğünü neden üstlenemedi? Küçük burjuvazinin temsilcileri bu devrimleri neden ileriye taşıyamadı? “Tek ve bölünmez bir Alman Cumhuriyeti” hedefini neden yalnızca komünistler savundu? Bu hedefe neden ulaşılamadı?
Engels, bu kitaptaki makaleleri, ABD’de çıkarılan bir gazete için İngilizce olarak kaleme almıştı. Dolayısıyla, Almanya’daki gelişmeleri, bu ülke hakkında ilk elden bilgi sahibi olmayan okurların anlayabileceği şekilde özetlemeye çalışmıştı.

İlk Almanca çevirisi Engels’in ölümünden sonra yayımlanan Almanya’da Devrim ve Karşıdevrim’in sonunda, kurucuları arasında Karl Marx ile Engels’in de bulunduğu Komünistler Birliği’nin üyelerinin 1852 yılında Almanya’da yargılanmalarının ele alındığı ve birliğin o dönemdeki hedeflerine ışık tutan bir makale de yer alıyor.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade