• -20%
Bugüne Dek Yaşamış Herkesin Kısa Bir Tarihi
search
  • Bugüne Dek Yaşamış Herkesin Kısa Bir Tarihi

Bugüne Dek Yaşamış Herkesin Kısa Bir Tarihi

₺149,00
₺119,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052361337
Yazar
Adam Rutherford
Yayınevi
Indigo Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Insanoglunun hikâyesi genlerin agzindan tekrar anlatiliyor.

Bu sizin hikâyeniz...

Bu hikâye kim oldugunuzun ve nasil var oldugunuzun hikâyesi. Sadece size, hatta dünya üzerinde nefes almayi basarabilmis milyarlarca insana özel bir hikâye. Ayrica kolektif bir çalismanin ürünü, öyle ki türümüzün geçmisi boyunca her bir genomumuz bize tarihimizi anlatan izler tasiyor: Ölümler, dogumlar, hastaliklar, savaslar, kitliklar, göçler ve daha fazlasi...

Bilim insanlarinin genomlari ilk okumaya basladigi 2001 yilindan beri bu tartisma, birçok iddiaya konu olmaya devam ediyor ve bunun sonucunda bu iddialara karsi üretilen yeni iddialar ve mitler de türüyor. Adam Rutherford’un da anlattigi gibi tüm genomlarimizin bir kullanma kilavuzu olarak okunmamasi, aksine destansi siirler gibi degerlendirilmesi gerekiyor. DNA bize bireyler olarak çok sey anlatmasa da insan türü hakkinda çok engin bilgilere isik tutuyor.

Bu sürükleyici serüven, genetigin sonsuza uzayan zemininde ilerliyor. Adam Rutherford, genlerimizin bizlere ne anlatmak istedigini açiga çikartiyor ve tarihin de genomlarimiz hakkinda söylemek istediklerini anlatiyor. Neandartellerden cinayetlere, kizil saçlilardan farkli irklara, ölü krallardan büyük salginlara, evrimden epigenetiklere kadar uzanan bu kitap, insanoglunun yeni portresinin sifrelerini çözüyor ve kim oldugumuzu, nereden geldigimizi açikliyor.





“Daha ilk sayfadan sizi içine alan bu kitap, zekice yazilmis ve kesinlikle eksiksiz bir arastirmanin sonucu. Rutherford daha önce hiçbir yazarin basaramadigi, genetigin kafa karistiran yapisini, modern genetigin diliyle insan tarihini, kimligini ve gelecegini anlatmayi basariyor.”

Ed Yong



“Genis bir yelpaze gibi açilan, zekice yazilmis ve sürprizlerle dolu bu eserde Rutherford, insan türünün DNA’sina kazinmis destansi hikâyesini anlatiyor.”

Alice Roberts



“Daha önce Genetik bilimini ve geçmisi hiç böyle okumadiniz. Rutherford gen bilimi konusunda bir deha!”

Matt Ridley



“Son yillarin en düsündürücü bilim kitaplarindan biri. ”

Observer



“Harika! Okurlarin, kitabin sayfalarinda yasadigi saskinligin tek sebebi doganin mükemmelligi degil, Rutherford’un kusursuz kalemi de bu basarida önemli rol oynuyor. Bu kitabin her sayfasi tekrar tekrar okunmaya deger.”

Sunday Telegraph



“Geçmisimize ve gelecegimize yeni bir çerçeveden bakabilecegimiz kusursuz bir eser.”

Sunday Times


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade