Beynimiz, genetik olarak belirlenmis, her seyi degil bazi seyleri ögrenebilen sabit bir yapi zannedilir. Bu yanlis anlayis bütün hayatimizi yönlendirerek kimilerini matematikten, kimilerini müzikten sogutur.
Stanford Üniversitesi’nde egitim profesörü olan ve onlarca yil inançlarin ve önyarginin egitim üzerindeki etkisini inceleyen Jo Boaler, modern nörobilim bulgularina ve egitim alaninda yapilmis onlarca çalismaya dayanarak bu “sabit beyin” fikrini çürütüyor. Sinirsiz Zihin’de, en güncel bilimsel bulgular isiginda, ögrenme potansiyelinin kilidini açmak için alti anahtar ortaya koyuyor; ve arastirmalari, en yüksek seviyelere ulasanlarin herhangi bir beceriye yönelik genetik bir egilim nedeniyle degil, kitapta ortaya koydugu anahtarlar nedeniyle bunu yaptigini kanitliyor.
Beynimiz “sabit” degildir; degisim, büyüme, adaptasyon ve yenilenme yetenegine sahiptir. Herhangi bir yastaki herkes bir sey ögrenebilir.
“Jo Boaler bugün en yaratici ve yenilikçi egitimcilerden biri. Sinirsiz Zihin’de, en üst düzey beyin bilimini siniftaki tecrübesiyle birlestiriyor ve her birimizin sinirsiz potansiyele sahip oldugunu kanitlamakla kalmiyor, ayni zamanda bunu nasil basarabilecegimize dair stratejiler de sunuyor.”
-Lauren Powell Jobs
Jo Boaler, Stanford Graduate School of Education, Matematik Egitimi bölümünde ögretim üyesidir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade