Kökenler
Yaratilisin Bilimsel Öyküsü
Evren nasil olustu? Ilk madde ne zaman meydana geldi? Galaksiler, yildizlar, günes sistemleri hangi süreçlerle ortaya çikti? Canliligin kökeni nedir? Insan olmak ne anlama gelir?
Insanlik tarihi boyunca yaratilisla ilgili çok farkli hikâyeler anlatilagelmistir. Jim Baggott Kökenler’de yaklasik 14 milyarlik bu öyküyü günümüzün bilimsel anlayisi ve birikimi çerçevesinde ele aliyor. Uzamin, zamanin, kütlenin, enerjinin, isigin, galaksilerin, Günes’in, Dünya’nin, yasamin ve en nihayetinde Homo sapiens’in olusumuna uzanan büyüleyici bir yolculuga çikiyor. Kozmoloji, jeoloji, evrim, antropoloji ve nörobilimdeki çagdas düsünceleri bir araya getirerek varligimizin kökenlerine dair bildiklerimizi haritalandiriyor ve henüz bilemedigimiz karanlik noktalara isaret ediyor. Bir bakima yildiz tozlarindan yaratilan insanin yildizlari yaratan müthis tekillikten bugüne olup bitenleri anlamak için gösterdigi destansi çabayi özetliyor.
“Kökenler gerçekten ‘bizim’ hakkimizda bir kitap. Üzerinde yasadigimiz dünyanin nasil olustugunu, yasamin nasil baslayip evrilerek bizi meydana getirdigini, bizim hikâyemizi anlatiyor. Kökenler’de sorgulanmamis olgulari çogunlugun açiklamalarindan, kusku uyandiran yorumlardan, safi spekülasyonlardan ayirmaya çalistim. Bu kitap, bildigimizi ve açiklayabildigimizi düsündügümüz seylere dair net, dengeli ve (umarim) önyargisiz bir bakis açisi isteyen okurlari hedefliyor. Yaratilisin bilimsel hikâyesinin ‘kabul edilmis’ ya da ‘resmi’ bir versiyonu bulunmuyor; fakat olsaydi, muhtemelen elinizdeki kitaba benzeyen bir sey olurdu.”
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade