Bu kitap, toplum psikolojisini güncel siyasi gündemin önünde tutarak, çatismali iliskilere neden olan psikolojik temelleri ve bu çatisma süreçlerinde kullanilan toplumsal sembolleri irdeliyor.
Elinizdeki çalisma, Üsküdar Üniversitesi Politik Psikoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde siyasal ve sosyal bilimler alaninda akademik çalismalarini sürdüren bilim insanlari ve misafir ögretim üyeleri tarafindan yazilan 12 makaleden olusuyor. Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan editörlügünde hazirlanan Travmalarin Gölgesinde: Politik Psikoloji, Türkiye ve dünya tarihinden örneklenen politik süreçlerde insan ve toplum davranislarini inceliyor, güncel siyasal refleksler ile toplum tarihi arasindaki baglantilari ortaya koyuyor.
Politik psikoloji disiplinine önemli bir katki saglayan bu akademik çalisma; grup kimliklerinin olusumu ve dinamigi, kitle psikolojisi, etnik kimlikler, “ben” ve “öteki” ayrimi, terörizmin psikolojik temelleri, kitle iletisim araçlarinin kullanimi, propaganda aygitlari, iç savas, soykirim ve katliam gibi genis kapsamli konulara iliskin ön kabulleri tartismaya açiyor. Okurlara toplumsal travma, yas ve seçilmis zafer süreçlerine yönelik tutum ve davranislarini ve bunu doguran toplumsal belleklerini sorgulama olanagi taniyor.
Travmalarin Gölgesinde, siyaset bilimi ile psikoloji biliminin kaçinilmaz kesisim noktasi olan “politik psikoloji” literatürüne baslangiç için kilavuz niteliginde.
Makaleleriyle katkida bulunanlar: Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan, Doç. Dr. Hadiye Yilmaz Odabasi, Doç. Dr. Murat Koç, Doktorant Kudret Eren Yavuz, Doktorant Ayfer Hatipoglu, Doç. Dr. I. Arda Odabasi, Dr. Ögretim Üyesi Bahadir Kaynak, Doktorant Gül Koçyigit, Doktorant Ayse Senay Koç, Dr. Ögretim Üyesi Meltem Narter, Dr. Ögretim Üyesi Ömer Osmanoglu, Doktorant Büsra Avsar, Dr. Ögretim Üyesi Vahit Çalisir, Doktorant Ayça Ferda Kansu.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade