Ömründe Amerika’ya hiç gitmemis olan Kafka’nin bu ülkeye ilgisi 1910’lu yillarda baslar. Amerika’ya göç eden üç kuzeninin aile çevresinde anlatilan hikâyeleri, okudugu gazete haberleri, seyahat yazilari ve romanlardan kendisine bir Amerika imaji olusturur.
Kafka bu romanda, Amerikan toplumunun acimasiz çalisma kosullarini; çaliskanligin ve görevi yapmanin degil, kendini iyi satabilme ve baskalarini sömürme yeteneginin geçerli olmasindan dolayi elestirir.
Romanin kahramani Karl Rossman telafisi olanaksiz bir “suç” isleyince ailesi tarafindan Amerika’ya sürgüne gönderilir. Roman boyunca hep yollarda olan Rossman bireysel özgürlük ve kisisel gelisme olanaklarinin arayisi içine girer.
Amerika romani anlatim teknigiyle yazarin öteki eserlerinden farkli bir özellik tasir. Olay neredeyse tümüyle kahramanin bakis açisindan betimlenmistir. Amerika’daki kosullar Avrupa ölçülerine göre degerlendirilmistir. Okur kendisine zaman zaman verilen ipuçlari yardimiyla gelismelerden haberi olmayan kahramanin arkasindan neler çevrildigini hayal edebilir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade