• -20%
Almarpa'nın Gizemi Ciltli
search
  • Almarpa'nın Gizemi Ciltli

Almarpa'nın Gizemi Ciltli

₺299,00
₺239,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052853405
Yazar
Koray Avcı Çakman
Yayınevi
Tudem Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Efsaneler canlaniyor…

Tarihî degerlerimize ve kültürel mirasimiza duyarliligi arttiran yapitlariyla taninan yazar Koray Avci Çakman'in ödüllü romani Almarpa'nin Gizemi, yepyeni kapak ve sayfa tasarimi, özel cildi ve gözden geçirilmis metniyle ''Tudem Modern Klasikler'' koleksiyonu içinde yeniden okurlarla bulusuyor.

Ege ve Akdeniz'in kesistigi Köycegiz ilçesindeki esrarengiz bir macerayi sayfalarina tasiyan bu sürükleyici roman, efsane ve söylencelerden beslenen yaratici kurgusu ile sözlü anlati gelenegimizi gelecek nesillere tasima gayretindeki hikâye anlaticilarina da selam gönderiyor.

Hayvanlarin, ormanlarin ve bitki örtüsünün korunmasi, dogal kaynaklarin bilinçli kullanilmasi, tarihî kent dokusuna sahip çikilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi gibi önemli konulara deginerek farkindalik yaratan yazar, yeryüzünde yasayan bütün insanlarin çevreye ve dogaya saygi duymalari gerektigini hatirlatiyor.

Ailesiyle birlikte büyüksehirden Köycegiz'e tasinan Kaan, yeni arkadaslari sayesinde, ''Kusçu'' olarak da bilinen ilginç bir adamla tanisir. Omzuna tüneyen papaganiyla sira disi oldugu kadar, renkli bir karaktere de benzeyen Kusçu, çocuklari sik sik teknesiyle gezintiye çikararak onlara daha önce hiç dinlemedikleri efsaneler ve öyküler anlatir. Merakli hubara kusunun, mavi gagali pelikanin adini ilk kez Kusçu'dan duyan çocuklar; yelkovan kuslarinin hikâyesini, Ayakli Göl'ün sirrini ve Marti Efsanesi'ni de yine onun agzindan dinler. Fakat bilgili ve kültürlü kisiligine gölge düsüren bazi tekinsiz davranislari yüzünden dört kafadari kusku girdabina çeken Kusçu'nun gizemli hareketlerinin sebebi nedir? Kusçu'yu bir abi yakinligiyla seven ama hislerinin uyandirdigi meraka da kayitsiz kalamayan arkadaslar, çok geçmeden kendilerini heyecan verici bir serüvenin ortasinda bulur.

Okurlarini, yasadiklari çevreyi daha yakindan gözlemlemeye ve kesfetmeye yönlendiren Almarpa'nin Gizemi, anlattigi efsane ve söylenceler ile tarihine ve kültürüne sahip çikan bilinçli nesiller yetismesine katki sunuyor.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade