• -20%
İnsan Bir Ormandır
search
  • İnsan Bir Ormandır

İnsan Bir Ormandır

₺110,00
₺88,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786050959772
Yazar
Oktay Akbal
Yayınevi
Doğan Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Türk edebiyatinin usta kalemi Oktay Akbal, Insan Bir Ormandir’da anilari ile bugünü arasinda yasayan, gelecege bakmak için geçmisiyle hesaplasan, kirkli yaslarinin sonuna gelmis bir gazetecinin öyküsünü anlatiyor.

1950’lerin Istanbulu’nda, Beyoglu’nun sinemalari, sokaklari, meyhaneleri ve Gezi Parki’nda anilarinin pesine düsen kahramanimiz zihninde gençligindeki asklari yasatirken, mutsuz giden evliligiyle hesaplasir. Evine dönmedigi aksamlarda günün akip geçmesini bekler. Geçen zamanin onu baska bir yere götürmeyecegini bilse de gelecege dair bir umudu vardir.

Insanin aliskanliklarina, anilarina, deneyimlerine dair düsünce ve duygularin anlatildigi roman, geçmisin hayatimizdaki yerini bir kez daha gözden geçirmemizi sagliyor.

Yazar Hakkinda:

Oktay Akbal, 1923’te Istanbul’da dogdu. Salih Sehabettin Bey’in oglu, ilk gerçekçi Türk romancilardan Ebubekir Hâzim Tepeyran’in torunudur. Saint Benoit Fransiz Lisesi’nde basladigi ortaögrenimini, 1942’de Istiklal Lisesi’nde bitirdi. Bir süre Istanbul Üniversitesi Hukuk (1944) ve Edebiyat (1946) fakültelerine devam etti, ancak yüksek ögrenimini yarida birakarak kendini yazarliga verdi. Edebiyat ve gazetecilik dünyasina Servet-i Fünun dergisinde sekreterlik yaparak adim atti. Vatan gazetesinde sanat yazilari, kitap elestirileri yazdi. 1969-1991 arasi Cumhuriyet gazetesinde fikra yazarligi yapti. 1992-1999 yillari arasinda Milliyet gazetesinde köse yazarligi yaptiktan sonra yeniden Cumhuriyet gazetesine döndü. Gazetecilikle birlikte basladigi öykü yazarliginin ürünleri edebiyat dergilerinde yayimlandi. Daha çok öykücülügüyle tanindi. Ancak roman, deneme, söylesi, ani kitaplari, günce türlerinde de eserler yazdi. Suçumuz Insan Olmak ile Türk Dil Kurumu 1958 Roman Ödülü’nü, Berber Aynasi ile 1959 Sait Faik Hikâye Armagani’ni, bütün yapitlariyla 2000 yili Orhan Kemal Roman Ödülü’nü kazandi. Suçumuz Insan Olmak 1986’da Erdogan Tokatli yönetmenliginde filme çekildi. Oktay Akbal, 28 Agustos 2015’te Mugla’da vefat etti.

Oktay Akbal
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade