Madde 22, okudugum mantikli tek savas romani. Harper Lee
Madde 22, fasizme karsi verilen savasta, Amerikalilarin yarattigi en büyük destan. Kurt Vonnegut
Son elli yilda yazilmis iki büyük Amerikan romani var. Biri Madde 22. Stephen King
Madde 22’nin muazzam basarisi, seçkin bir edebi eserin bazen gerçekten de çok genis bir okuyucu kitlesine ulasabilecegini gösterdi. Anthony Burgess
Orijinal. Kimse buna benzer bir kitap okumamistir. Norman Mailer
II. Dünya Savasi’nda bombardiman uçagi pilotu olarak görev yapip askeri bürokrasinin nasil isledigini gören Joseph Heller tecrübelerinden ilhamla yazdigi bir kitapla Amerikan edebiyatini dönüstürdü. Edebiyatta mizahi gelenegin ve savas karsitliginin en önemli ürünlerinden olan Madde 22 ise yazarini gölgede birakacak kadar popülerlesip basli basina Amerikan kültürünün bir parçasi haline geldi.
Italya’da Amerikan ordusu adina bombardiman uçagi pilotu olarak görev yapan ve hiç karsilasmadigi binlerce kisi tarafindan öldürülmek istendigi için kizgin olan Yossarian’in asil derdi, askerlik görevini bitirmek için gereken uçus sayisini her geçen gün artiran ordusuyladir. Yossarian, görevlerden feragat etmek için herhangi bir girisimde bulunursa, fazlasiyla komik bir kural olan Madde 22’ye takilacaktir: Eger biri tehlikeli savas uçuslarini yapmaya gönüllüyse aklini kaybettigi düsünülür ama görevlere katilmak istemedigini belirten resmi bir basvuruda bulunursa delirmedigi ortaya çikar ve böylece görevine devam etmek zorunda kalir.
Yayinlandigi günden beri Amerikan edebiyatinin köse taslarindan biri olarak görülen Madde 22, tarihin en çok ilgi gören, en siradisi kitaplarindan biri. Edebiyatta kara mizahin doruk noktasi.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade