Bu kitabin amaci, bilimin, millet ve milliyetçilik hakkinda söylediklerini uzman olmayanlarin da anlayacagi bir dille açiklamaktir.
Sonuçta bilimin, yani millet ve milliyetçilikle ilgilenen sosyoloji ve siyaset bilimlerinin, aslinda bu konularda bir degil, birçok sey söyledigini görecegiz. Bilimler çok sey söylemekte, farkli seyler söylemektedir ama bunlari senteze götürmek, her bir teori içindeki kismi dogrulari alip gerçege her birinin yaklastigindan daha çok yaklasmak, böylece onlarin her birinin ayri ayri gördügünden daha berrak bir manzara görmek mümkündür.
Bu kitapta dünya fikir çevrelerinin ve bilhassa konuyla birinci derecede ilgili bilim dali olan sosyolojinin, millet ve milliyetçilik konusundaki düsüncelerini, tespitlerini, teorilerini bulacaksiniz ve Türkiye atmosferinde yasadiginiz için muhtemelen sasiracaksiniz. Çok mümkündür ki siz de burada okuyacaginiz bulgulari aklinizdan geçiriyordunuz ama “bilime uygun mudur?”, “dünyanin genel fikir gidisine uygun mudur?”, “uluslararasi hukuka ters olmasin…” tereddütleri içindeydiniz. Öyle zannediyorum ki çagdas millet ve milliyet teorileriyle karsilasinca, havasi pislenmis bir odada saatlerce kaldiktan sonra birdenbire açilan bir pencerenin verdigi ferahligi hissedeceksiniz. Rahmetli Erol Güngör'ün dedigi gibi, gerçekler ancak sahtekâr ve geri zekâlilari korkutur. Birakiniz korksunlar!
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade