Elinizdeki kitap, Ibrahim Okçuoglu'nun 10. kitabidir. 3 ciltlik Türkiye'de Kapitalizmin Gelismesi, 5 ciltlik Rekabetin Tarihi kitaplari yine yayinevimizce yayimlanmisti. Marksist Teoriye Katkida Stalin ise Varyos Yayinlarindan çikmisti.
Ibrahim Okçuoglu, diyaliktik materyalizm ve tarihsel materyalizm bölümlerinden olusan bu kitabinda, idealist felsefe ile materyalist felsefenin ayrim noktalarini, Marks, Engels, Lenin ve Stalin'in görüsleri temelinde irdeliyor, tartisiyor.
Idealizm, gerici siniflarin felsefesidir. Idealist felsefe sistemine dahil çesitli felsefi akimlarin görüslerine dayanarak gerici siniflar, emekçi yiginlari cehalet içinde tutmak, sömürülen ve sömürenlerin olmasinin dogal oldugunu, dolayisiyla sinifsal ve ulusal baskinin da dogal oldugunu anlatmak, sinifsal hakimiyetlerini ebedi kilmak için yogun çaba sarfettiler / ediyorlar.
Diyalektik Materyalizm ise ilerici siniflarin, toplumsal güçlerin felsefesidir. Dolayisiyla felsefi materyalizm, gerici siniflara karsi mücadele eden, toplumun ileriye dogru gelismesinde çikari olan siniflarin ideologlari tarafindan gelistirilmistir.
Emperyalist burjuvazi ve ideologlari, ama özellikle kitap içinde taniyacaginiz "modern" toplum dizayncilari, felsefenin materyalizm ve idealizm diye ikiye; iki dünya görüsüne ayrimini ortadan kaldirmak için sayisiz teori üretti.
Ama bu teorilerin hiçbiri, zamanin ve tarihsel pratigin sinavini kazanamadi. Sadece Marksizm-Leninizm, onun felsefi temelini olusturan diyalektik ve tarihsel materyalizm, bu zaman ve tarihsel pratik sinavini kazandi.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade