Elinizdeki bu eser, çok uzun bir aradan sonra, geleneksel siyasetname literatürünün üslup ve yaklasimiyla modern bilimin rehberliginde yazilan bir siyasi ögüt kitabidir. Daha açik ifadesiyle, gelenegin izinden giden modern bir siyasetnâmedir. Bu nedenle kitaba Kamu Yönetimi Adabi adi verildi. Kamu Yönetimi modern dünyaya ve yönetim bilimine ait bir kavramdir. Daha çok siyasetnâmeler ve ahlak kitaplarinda yer alan “Adab” kelimesi ise geleneklere vurgu yapmaktadir. Bu nedenle kitap iki farkli paradigmayi bazen yan yana bazen de karsi karsiya incelemekte, her ikisinden de yararlanarak hem kadim yönetim sorunlarina hem de çagdas yönetim sorunlarina cevaplar aramaktadir.
Kitap siyaset düsüncesinden çok yönetim pratigiyle ilgilidir. Bu nedenle felsefi tartismalar yerine yönetim sürecine yönelik uygulamalari ele alir. Baska bir ifadeyle eser bir siyaset felsefesi kitabi degil, modern yönetim uygulamalarina yönelik bir bilgi ve tavsiye kitabidir. Siyasetnameler ögütlerini geçmis tecrübeler, dini ve ahlaki inanç ve degerler, varsa muhatabi olan yöneticinin eksiklik ve kusurlari üzerine insa ederler. Bu kitapta dile getirilen bilgi ve tavsiyelerde ise geleneksel kaynaklar yaninda modern bilgi kaynaklarindan; agirlikli olarak kamu yönetimi, örgütsel davranis, isletmecilik, yönetim ve organizasyon bilim dallarindan da yararlanilmistir.
Yazar bu eserinde yönetim ve organizasyon bilim dalinda uzun yillar süren akademik çalismalarin kazandirdigi bilimsel bilgileri, özel sektör danismanliklarindan edinilen pratigi, bürokrasi (devlet yapisi ve isleyisi), siyaset (yasama) ve bakanlik (yürütme) görevlerinden edinilen tecrübeleri sade ve anlasilabilir bir dille okuyuculariyla paylasmaktadir.
Kitabin basta kamu yöneticileri olmak üzere, konuyla ilgilenen ögretim üyesi ve ögrencilerine, yönetim uzman ve danismanlarina, arastirmacilara ve konuya ilgi duyan tüm okuyuculara yararli olacagini ümit ediyoruz.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade