Sosyalizm bu topraklarda gerek düsünsel gerek siyasal açidan güçlü ve önemli bir hat olusturdu. Bu çizginin önemli düsünürleri, bilim insanlari, bilgeleri, yazarlari, hatipleri, liderleri ve neferleri, bir de sosyalizmin soyçizgisinde kalici izler, tezler ve etkiler birakan eserleri var... Sosyalist düsüncenin sekillenmesinde ve içsel evriminde belirleyici roller oynayan, onun degisik damarlarini derece derece ve yillar boyunca etkilemis olmalariyla öne çikan eserler bunlar... Türkiye’de sosyalist düsünceye “mühür” vuran eserler!
Mühürler’de, iste bu eserlerden on ikisini çözümleyen metinler bir araya geliyor.
Sefik Hüsnü’den Toplumsal Siniflar, Türkiye Devrimi ve Sosyalizm; Hikmet Kivilcimli’dan Osmanli Tarihinin Maddesi; Mehmet Ali Aybar’dan Bagimsizlik Demokrasi Sosyalizm; Behice Boran’dan Türkiye ve Sosyalizm Sorunlari; Mihri Belli’den Milli Demokratik Devrim; Çetin Altan’dan Onlar Uyanirken; Dogan Avcioglu’ndan Türkiye’nin Düzeni; Idris Küçükömer’den Düzenin Yabancilasmasi; Mahir Çayan’dan Kesintisiz Devrim; Hüseyin Inan’dan Türkiye Devriminin Yolu; Ibrahim Kaypakkaya’dan Bütün Yazilar ve Nihat Akseymen’den Emperyalizmin Zayif Halkasi Türkiye derlemede ele alinan yapitlar.
Bunlar, “fildisi kule” metaforuna uygun konforlu mekânlar yerine, hapislerde, sürgünlerde ya da siyasal, düsünsel mücadelelerin tam ortasinda yazilmis eserler.
Bu eserleri ele alan yazarlarimiz da, sosyalist düsüncenin Türkiye’deki serüveninin ortaya konmasina katkida bulunmayi; sosyalizm tahayyülünün Türkiye’deki içsel gelisim evreleri ile ana temalarini hatirlatmayi ve “dünü, bugüne, bugünü de yarina” baglama perspektifine girdiler saglamayi amaçliyor.
Mühürler’i bu amaç disipliniyle kaleme alan yazarlarimiz:
Gökhan Atilgan, Metin Çulhaoglu, Cem Erogul, Necmi Erdogan, Ates Uslu, Baris Yildirim ve Haluk Yurtsever.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade