Insan nasil insanlasti? Insan topluluklari, toplumlara nasil dönüstü? Kültür nedir? Bütün dünya ortak bir küresel kültürün egemenligi altina mi giriyor? Devlet neden kuruldu? Kast sistemi ne demek? Sömürünün kaynagi nerededir? Birey fikri hep var miydi? Bireyler toplumu degistirebilir mi? Insan haklari kavrami ne zaman ortaya çikti? Demokrasi ve insan haklari için en tehlikeli ideolojiler hangileridir? Insanin insanla, öteki canlilarla, dogayla uyum içinde yasayacagi bir toplum kurmak mümkün mü? Nasil bir toplumda bugünkünden daha özgür ve daha mutlu yasayabiliriz?
Cem Erogul bu kitapta “insan olma”nin uzun ve görkemli macerasini anlatiyor torunu Kuzey’e. Laf lafi açiyor ve Homo Sapiens’in ortaya çiktigi dönemden modern insanin yasadigi günümüze bir solukta geliniyor. Bu renkli “dede-torun muhabbeti”, insanlik tarihinin temel sorularini, temel kirilmalarini, temel dönüsümlerini gündelik bir sohbetin akiciligi içinde önümüze koyuyor.
Gençlerle Bas Basa: Insan Olmak, yalnizca gençler için degil, dünü ve bugünü kavrayarak gelecege bakmak isteyen her yastan okur için degerli bir kaynak. “Insan nasil ki geçmiste hep kendi mimari olmussa, gelecekte de kendisini yaratmasini bilecektir” diyor Cem Erogul.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade