Insanlarin yasam kosullarini iyilestirme amaciyla yola çikan planlama projeleri neden basarisizi oldu?
Anarsist düsünür ;James C. Scott, bu temel sorulardan yola çikarak devlet merkezli kent ve köy planlamasi deneyimlerini mercek altina aliyor. Fransa'dan Brezilya'ya, Savyetler Birligi'nden Tanzanya'ya bir yolculuk yaparak devletçi planlamanin basarisizliklarini analiz ederken, benzer toplum mühendisligi felaketlerinin tümünde ortak olan kosullari da gün yüzüne çikariyor.
Gerçekligi kendi vizyonlarina uydurmaya çalisan tek adamlari, gerçeklige yalnizca masa basinda yaptiklari plan çerçevesindten bakip ona uymayan her yönünü yok sayan memurlari ve hepsinin ötesindte, otoriter yüksek modernizmin ayrilmaz bir parçasi olan ve gerçekligi sekillendirilecek bir nesne olarak göre despotlugu irdeleyen Scott, Devlet Gibi Görmek'te planma kavraminin gerçek toplumsal dokuyla uyusmaz oldugu görünü etkin bir sekilde savunuyor.
Devlet Gibi Görek son derece önemli bir kitap Modern dünyayi anlamak isteyen herkes okumali.
-Michael Bigiis, Oxford Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü
Son yillarda yayimlanmis, bu yüzyila dair en temel ve aydinlatici çalismalardan biri... Modern devletin gelisiminin büyüleyici bir yorumu...
Scott, devletin gününün bütün bir toplumu yeniden sekillendirmek için kullanilmasina karsi ikna edici bir argüman sunuyor.
-John Gray, New York Times Book Review
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade