• -20%
Açıklamalı Göstergebilim Sözlüğü
search
  • Açıklamalı Göstergebilim Sözlüğü

Açıklamalı Göstergebilim Sözlüğü

₺275,00
₺220,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051718637
Yazar
Mehmet Rifat
Yayınevi
Alfa Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


İnsan dünyasının kültür evrenini anlamlandırmaya ve yorumlamaya çalışan Avrupa göstergebilimi (özellikle Paris Göstergebilim Okulu) ile bütün canlılar dünyasının iletişim ve anlatım olgularını kavramaya yönelen Amerikan göstergebiliminin yanı sıra yaklaşım açısından göstergebilimle bağlantılı dilbilim, dil felsefesi, edebiyat eleştirisi, üslupbilim, yorumbilim, alımlama estetiği, filoloji, vb'nin temel kavramlarını, yöntemlerini, kuramcılarını, okullarını ayrıntılı biçimde değerlendiriyor.

Maddelerin yazımında, kavramları ve kavramlar arasındaki bağlantıları, "açıklayıcı" alıntılarla işlemeye özen gösteriyor. Ayrıca kavramları, yöntemleri ve okulları yaratan kuramcıların geçirdikleri düşünce evrimini, düşüncelerinin üretim sürecini, üretim süreçlerinin belli başlı aşamalarını da ayrıntılarıyla sergiliyor.



Yeni baskı için bütünüyle gözden geçirilmiş ve genişletilmiş Açıklamalı Göstergebilim Sözlüğü'nün "dünyanın insan için ve insanın insan için taşıdığı anlamları" yöntemli biçimde kavramaya çalışanlara katkıda bulunacağını düşünüyoruz.


Mehmet Rifat
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade