• -10%
search

Postkolonyalizm: Tarihsel Bir Giriş

₺160,00
₺144,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059253031
Yazar
Robert J. Young
Yayınevi
Matbu Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Alanın en önde gelen isimlerinden birinin kaleminden çıkan bu eser, 'postkolonyalizmi' hem teorik hem de tarihî yönleriyle ele almaktadır. Robert Young postkolonyal teorinin ortaya çıkışını Avrupa, Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki sömürge karşıtı hareketler üzerinden ele alıp bu bölgelerde özgürlük mücadelelerinin öncüleri haline gelmiş olan Cabral, Connolly, Fanon, Gandhi, Guevara, Nkrumah, Mao, Mariategui, Senghor gibi isimlerin çalışmalarını inceleyerek ve kadın aktivistlerin oynadığı rolü de dikkate alarak çok geniş kapsamlı bir analize tabi tutmaktadır.

Young'a göre postkolonyal eleştiri, kurulu Avrupamerkezci bilgi türüne kültürel alanda karşı çıkmaktadır; fakat aynı zamanda radikal siyasi tarafını da geliştirerek küresel düzlemde sosyal adaleti kurmada sömürgecilik karşıtı hareketlerin tecrübelerinden yararlanmalı ve eleştirilerini bu tarafa doğru da yöneltmeye başlamalıdır.

Postkolonyal teori ile yeni tanışanlar için oldukça faydalı bir giriş niteliğinde olan bu kitap, aynı zamanda alanda derinleşmek isteyen okuyuculara da alanın dinamikleri ve tarihi gelişimi üzerine taze bir bakış açısı sunmaktadır.

BASIM TARİHİ:2016

SAYFA SAYISI:672

BOYUT:14*21


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade