• -20%
Osmanlı'da İsyan İklimi
search
  • Osmanlı'da İsyan İklimi

Osmanlı'da İsyan İklimi

₺195,00
₺156,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051067650
Yazar
Sam White
Yayınevi
Alfa Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Osmanlı topraklarında 1591-1595 döneminde yaşanan, son 600 yılın en uzun süreli kuraklığından sonra 1596'da Anadolu'daki yıkıcı Celali İsyanı patlak verdi. Bu bir tesadüf müydü? Bu kitapta anlatılanlar, "Küçük Buzul Çağı" adı verilen iklim olayının 1600 dolaylarında Osmanlı İmpartorluğu'nu yıkılmanın eşiğine kadar getirmesinin hikayesidir.



Osmanlı'nın kriz ve dönüşüm evresini küresel çevre tarihi perspektifiyle yeniden değerlendiren Sam White, çoğunlukla tamamen özgün ya da şimdiye kadar göz ardı edilen bulgulara dayanarak Osmanlı tarihyazımında daha önce fazla yer tutmayan çevre etkenlerinin yaşanan dramda başat bir rol oynadığını gözler önüne seriyor. 1590-1610 dönemini kilit dönüm noktası olarak ele alan bu özgün yaklaşımda, Osmanlı İmparatorluğu'nun yaşadığı sıkıntıların yaygın ekolojik baskılardan ve iklim dalgalanmalarından kaynaklanan bir dünya krizinin parçası olduğunu ortaya koyuyor.



"...'Osmanlı İmparatorluğu'nun gerilemesi' ve özellikle 'Celali İsyanları' olarak bilinen karmaşa dönemi konusuna heyecan yaratan yeni bir yakalaşım getiriyor... Osmanlı ve Ortadoğu tarihi anlayışımızda devrim yaratacak." - Linda T. Darling



"...Osmanlı tarihi üzerine yazılmış bir dünya tarihi bu..." - Virginia H. Aksan


Sam White
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade