search

Şirketler Hukuku Temel Bilgileri

₺220,00
Vergi dahil
Barkod
9786258238037
Yazar
Koray Demir
Yayınevi
Lykeion Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Şirketler hukukunda sözleşme serbestisinin sınırlandırılmış olmasının sonucu, yine özel hukukun kalan alanlarından farklı olarak, kişilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda, o ihtiyaçları tam olarak karşılayan şirket sözleşmeleri yaratamamaları, kanun koyucunun daha önceden onlar için hazırlamış olduğu sözleşme türlerinden kendi ihtiyaçlarını karşılamaya en yakın olanını tercih etme zorunluluğudur.

Yukarıda da ifade olunduğu üzere, şirket özü itibariyle bir sözleşmedir, fakat diğer sözleşme türlerinden farklıdır. Bu farklılıklara ilk bölümde tafsilatıyla yer verilmektedir. Şirket kavramı etrafında şekillenen sorunlar ile şirket kavramı dolayısıyla bilinmesi gereken diğer temel kavram ve ilkelere de aynı bölüm altında değinilmektedir.

Çalışmanın ikinci bölümünde her bir şirket türü ayrı bir kısımda incelenmektedir. Çalışma içerisinde şahıs şirketleri adi ve kollektif şirketi, sermaye şirketleri de anonim şirketi merkez almak suretiyle anlatılmaktadır. O nedenle çalışma içerisinde oldukça fazla" sayılabilecek çapraz göndermeler bulunmakta ve çalışmadan en yüksek verim, çalışmanın tamamı baştan sona okunduğunda alınabilmektedir. Çalışma içerisinde yeri geldikçe ilgili terimlerin Almanca, İngilizce veya Latince karşılıklarına da yer verilmektedir. Bunun evvel emirde amacı ilgilisine anahtar kavram üzerinden yabancı kaynaklarda tarama yapabilmek imkânının sunulmasıdır.

Sayfa Sayısı 453

Boyut 16*24

Basım Tarihi 2023 şubat


Koray Demir
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade