• -20%
İkinci Dünya Savaşı Türkiye'si 1. Cilt Dış Siyaseti Ve Askeri Stratejileriyle
search
  • İkinci Dünya Savaşı Türkiye'si 1. Cilt Dış Siyaseti Ve Askeri Stratejileriyle

İkinci Dünya Savaşı Türkiye'si 1. Cilt Dış Siyaseti Ve Askeri Stratejileriyle

₺415,00
₺332,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750512872
Yazar
Prof. Dr. Ilhan Tekeli
Yayınevi
iletişim yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler



Ikinci Dünya Savasi, tam anlamiyla bir topyekûn savas olarak, bütün dünyayi ve hayatin her alanini alt üst etti. Bu muazzam alt üst olusun Türkiye’de nasil yasandigini tahlil eden eserlerinin ilk cildinde Ilhan Tekeli ve Selim Ilkin, konunun askerî yanini ele aliyorlar. Elinizdeki ciltte yalnizca Türkiye’nin savas tehdidi karsisindaki diplomatik eylemleri, askerî hazirliklari ve bütün ekonominin bu savas ortamindan nasil etkilendigi, olaganüstü ayrintili biçimde incelenmekle kalmiyor. Kitap ayni zamanda genel olarak Ikinci Dünya Savasi’nin son derece kapsamli bir tarihi. Nazilerin Yildirim Savasi’ndan Stalingrad Savunmasina, Pasifik’teki çarpismalardan Normandiya çikartmasina, Ikinci Dünya Savasi’nin bütün cephelerini kat eden bir analiz...
“Türkiye (…) Savasin diger aktörlerinin niyetlerini kestirmis, onlarla isbirligi gelistirmis, kendi silahli kuvvetlerine iliskin aldigi kararlarla onlarin hesaplarini degistirmis, kararlarini etkilemistir. Öte yandan hesaba katilan, aktif bir aktör olabilmesi için aldigi askerî önlemlerle olusturdugu güç de ekonomisini büyük ölçüde etkilemistir. (…)
Türkiye, Ikinci Dünya Savasi’nda sicak çatismaya girmeden savasin etkili aktörlerinden biri olmayi basarmis, yikimdan korunmus ama bir savas ekonomisinin tüm zorluklarini ve bu zorluklarin beraberinde getirdigi toplumsal sorunlari yasamistir.”
ILHAN TEKELI – SELIM ILKIN

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade