• -10%
search

Vergi Hukuku

₺34,00
₺30,60 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786257670524
Yazar
Nurettin Bilici
Yayınevi
Savaş Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler



    Vergi kavramı; devletin, kamu giderlerini karşılamak üzere, egemenlik gücüne dayanarak, tek taraflı belirlediği ve somut karşılığı olmayan parasal ödemeleri ifade eder.

    Vergi hukuku da devlet ile mükellef arasında kurulan bu vergi ilişkisinin hukuki dayanaklarını inceler. 

    Kitap içinde konular; vergi hukukuna giriş, vergi hukukunun kaynakları, verginin tarafları, mükellefin ödevleri (vergi denetimi ve vergi hukukunda süreler konuları ile birlikte), vergilendirme süreci, vergi kabahat-suç ve cezaları, vergi alacağının güvence altına alınması, vergi uyuşmazlıklarının idare ile çözümlenmesi, vergi uyuşmazlıklarının yargı organlarında çözümlenmesi konuları olmak üzere dokuz bölümde incelenmektedir.

    Kitabın bu baskısında, daha önce bölüm sonlarında olan sorular bölüm içine, ilgili olduğu konunun yakınına taşınmıştır. Bu değişiklikle öğrenmenin etkinliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

    Kitabın okunması esnasında, temel vergi yasalarının da el altında bulundurulması ve okunan bilgilerin buradan da kontrol edilmesi, öğrenmeyi daha da etkinleştirecek, aynı zamanda vergi yasalarını kullanma alışkanlığı kazandıracaktır.

    Vergi Hukuku kitabımız ilk yayımından bu yana geçen 20 yıllık sürede ellinci baskıya ulaşmış ve yüz elli bin civarında okuyucu ile buluşmuştur. Bu performans hukuk kitapları alanında az rastlanan bir başarı örneğidir. Bu başarıda kuşkusuz meslektaşlarımın ve öğrencilerimin büyük katkısı vardır. Onlara teşekkür ediyorum.

    Zaman zaman kitap içindeki bir güncelleme eksikliği bir bilgi eksikliği konusunda beni uyaran mesajlar alıyorum. Kitabın başarısına bu şekilde katkı yapan Dr. Serdar Çiçek, Metin Saltoğlu, Caner Acar, Rukiye Akgül, Uğur Taştan, Mustafa
Bozoğlan, Yüksel Görkem Kilciler, Ayça Sayar, Naif Fıratcan Çınar, Sinan Ayhan, Hakan Esmeray, Denizer Doğan, Esra İdiğ’in isimlerini özellikle anmak istiyorum.

    Kitabın bu son baskısına dâhil ettiğimiz bazı tartışmalı vergi hukuku konularının işlenmesinde Gaziantep Vergi Dava Dairesi Başkanı Hâkim Mehmet Fatih Erciyas’ın çok önemli teşvik ve katkıları olmuştur. Bu çalışkan, işinin aşığı, örnek Türk Hâkimine yürekten teşekkür ediyorum.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade