? Danisanlarima ne söylemeliyim?
? Seanslardan elde ettigim bilgileri en iyi nasil organize edebilirim?
? Ne zaman bir tani koymaliyim?
? Terapist olarak yetersizlik hissederken danisanlarima gerçekten yardim edebilir miyim?
? Terapinin ise yaradigini nasil anlayacagim?
Iste yeni aile terapistlerinin büyük bölümünün zihnini mesgul eden sorulardan birkaçi. Klinik uygulama dünyasina adim atan veya bilgilerini güncellemek isteyen aile terapistleri için kapsamli bir kilavuz. Empatik bir rehberlik anlayisina sahip yazarlar, danisan kabulü, ilk görüsme, degerlendirme, tedavi planlama ve sonlandirma gibi temel süreçler hakkinda bilgi vermekle yetinmeyip sempati duyulmayan danisanlarla, çocuklarla, zihinsel hastaligin eslik ettigi ailelerle çalisma ve terapide tikanikligi asma gibi spesifik konulara da egiliyorlar. Klinik egitim ve uygulama programlarinin vazgeçilmezi olacak bu kitap, farkli teknik ve kuramlarin klinik uygulamalara nasil esnek bir sekilde uyarlanabileceginin açik bir kaniti.
“Yeni aile terapistleri için bir basucu kitabi …Karmasik kuramlarin kavranmasini, alanda kullanilan tekniklerin uygulanmasini kolaylastiriyor. Bu muhtesem kitabi siddetle tavsiye ediyorum.”
- Susan H. MacDaniel, PhD Rochester Üniversitesi Tip Merkezi Aile Enstitüsü Direktörü
“…Özellikle multidisipliner bir is birligi çerçevesinde çalisma yapan yeni aile terapistleri için esi bulunmaz bir ‘almanak’. Ögrencilerimiz bu kitapla kendilerini çok daha güçlü hissedecekler.”
- Wayne H. Denton, MD, PhD Teksas Üniversitesi Southwestern Tip Merkezi Aile Çalismalari Merkezi Direktörü -
“Kitap bütüncül bir çerçeve çiziyor. Klinik ustalikla kanita dayali uygulamalari, ailelerin özelliklerini, tercihlerini ve baglamlarini birbirine harmanliyor. Ögrencileriniz bu kitaba sonsuza kadar minnettar kalacak.”
- Guillermo Bernal, PhD, Puerto Rico Üniversitesi Psikoloji Arastirmalari Merkezi Direktörü
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade