• -20%
Cihat Kıskacında Kadınlar
search
  • Cihat Kıskacında Kadınlar

Cihat Kıskacında Kadınlar

₺125,00
₺100,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789944612487
Yazar
Hamide Yiğit
Yayınevi
Tekin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Savas dediginiz sey, bir toplumu topyekûn esir alip biat ettirmek, sömürülme ve kölelestirilme planlarina karsi direncini kirmak degil midir? Topluma diz çöktürmenin en kritik asamasi ise kadinlari teslim almaktir. Çünkü kadinlar toplumun direngen yanidir O yüzden ister içerideki iktidar savasi olsun, ister isgal hedefli dis müdahaleler olsun, ilk hedef her zaman kadinlardir. Tarih boyunca bu böyle olmustur.

Ortadogu’da Arap Bahari adi altinda baslatilan savasin korkunç yüzü birçok defa görüldü. Tunus’ta, Misir’da, Suriye’de Bu süreçte cihat savasina katilan silahli gruplarla hilafet devleti kurmak amaciyla ortaya çikan eli kanli örgüt ISID’in Irak ve agirlikli olarak Suriye’de kadinlar üzerinden yaptigi insanlik disi uygulamalar da bütün dünyanin gözleri önünde gerçeklesti. Cihat nikâhi kiyilarak tecavüze ugrayan, pazarlarda üzerlerine etiket konularak satisa çikarilan, bedenleri ganimet olarak vaat edilen kadinlarin yaninda savas ve cihat karanligina karsi direnen kadinlar da vardi.
Hamide Yigit, bu karanliga karsi mücadele eden kadinlari, Suriye’deki kadin direnisini, bölgeye özel analizler ve konunun öznesi kadinlarin anlatimiyla ele aliyor. Dünyaya seslerini duyuramayanlarin sesi olmak ve söylenmeyenleri söylemek için

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade