• -20%
Anayasasızlaştırma Ve Demokrasi Umudu
search
  • Anayasasızlaştırma Ve Demokrasi Umudu

Anayasasızlaştırma Ve Demokrasi Umudu

₺150,00
₺120,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789944612647
Yazar
Ibrahim Ö. Kaboğlu
Yayınevi
Tekin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


“Biz seçimleri kazanamayiz, çünkü onlar çogunlukta.”
“Biz seçimi kazanamayiz, çünkü onlar sandikta hile yapar.”
“Biz seçimi kazansak da, onlar iktidari bize vermez.”

Son yillarda Türkiye’nin her tarafinda verdigim konferanslar, katildigim toplantilar ve yaptigim söylesiler sirasinda izleyicilerin soru ve sorgulamalari, genellikle bu üçlüde toplaniyordu.
Bunun anlami su: Ben, demokrasi ve hukuk umudunu vurguladikça, yukaridaki sözler, siyasal iktidarin seçimler yoluyla el degistirmesi (siyasal münavebe) konusundaki umutsuzlugu, karamsarligi ve bikkinligi ifade ediyorlardi.
Onlarin soru ve itirazlarini, “hukuk yoluyla demokrasi” kavrami baglaminda yaptigim açiklamalar ile karsilayarak, hukuk ve demokrasi umudunu pekistirmeye çalisiyordum.
31 Mart 2019 yerel seçimleri ve ardindan gelen 6 Mayis YSK karari beni degil beni izleyen ve ilgi ile dinleyen yurttaslari hakli çikardi: “Biz seçimi kazansak da, o (onlar) iktidari vermez.”
Tekrarlanan Istanbul 23 Haziran seçim sonuçlari ise bütün Türkiye’de demokrasi umudunu yesertti. On yedi yildir devleti tek basina yöneten AKP, “sandik yoluyla iktidari birakmaz” seklindeki kanaatin yayginlasmaya basladigi bir sirada, seçim sonuçlarina “katlanmak zorunda” kaldi.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade