• -20%
Din Ve Küresel Ekonomi Politik
search
  • Din Ve Küresel Ekonomi Politik

Din Ve Küresel Ekonomi Politik

₺400,00
₺320,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053112334
Yazar
Ramazan Kurtoğlu
Yayınevi
Destek Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


1978 Washington Mutabakati ile yeryüzünün her yerine dayatilan kapitalizmin neoliberal-küresel serbest piyasa miti 2008'de ABD'de baslayan finans krizi ile birlikte küresel ekonomik-sosyal-siyasi krize dönüsmüstür.

Ibn Meymun (Meymonides 1135 Kurtuba-1204 Misir), Leo Strauss (1899-1973) ve Milton Friedman (1912-2006) tarafindan Yahudi-Hiristiyan degerlerden beslenen teorik temelleri olusturulan din-siyaset-ekonomi temelli Yeni Dünya Düzeni'nin iktisadi ayagi olan neoliberalizm çökmüs, kapitalizm üç yüz yillik tarihinin en derin krizini yasamaktadir.
Insanlik arz talep, gayrisafi milli hasila ve piyasa hurafeleriyle oyalanmis. Hiçbir ahlaki kurala uymayan finans endüstrisi basta kutsallarimiz olmak üzere insanligin bütün erdemlerini tarumar etmistir. Son otuz yilda neoliberalizmin olusturdugu postmodern tasavvurlar “ego-manyak” bir insanlik peydahlamistir. 1978 Washington Mutabakati ile baslayan süreçle insanlik, tarihte hiçbir devirde olmadigi kadar bir dönüsüm/dönüstürme operasyonuna maruz birakilmistir. Gelinen noktada insanlik topyekûn kritik bir yol ayrimindadir. Ya kör göze parmak misali, ayan beyan ortada olan bütün tutarsizliklari göz ardi ederek statükoya devam diyecegiz ya da uyumsuzlara dahil olarak ekonomide paradigma (degerler dizisi) degisimini savunacagiz.

Neoliberal-küresel serbest piyasa, sosyalizm ve “siyasal Islam” Yahudi-Hiristiyan inanç ve degerlerden beslenen post-apokaliptik cennet vaatleriyle süslü seküler ütopyalardir. Üçünün ilk bakista farkli gibi oldugu düsünülürse de, nihai hedefleri ve pek çok açidan yöntemleri benzerlik göstermektedir. Ilerleyen zamanlarda bunlari görecek ve sasiracaksiniz. Insanlik teo-siyaset, teo-ekonomi ve bunlarin hizmetindeki bilim ve teknolojik unsurlarla teo-dönüsüme tabi tutulmaktadir. Tarihin hiçbir döneminde olmamisti. Ama günümüzde Yahudiler Kral Davud soyundan Mesih'i, öncelik Evanjelistlerde olmak üzere, Hiristiyanlar Isa Mesih'i, Sii Müslümanlar kayip 12. Imam Mehdi ve Hz. Isa'yi, bir kisim Sünni Müslüman tarikat ve cemaat de hem Mehdi'yi hem Hz. Isa'yi kurtulus için bekliyor. Dahasi hepsinin ortak paydasi Hatay Amik Ovasi, Diyarbakir Dicle-Firat Irmagi arasi ve Israil-Filistin'i de kapsayacak Armagedon Savasi'na gün sayiyor olmalari.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade