Bilinçaltimizin derinlerinde, gördügümüz, duydugumuz, hissettigimiz ve hatirladigimiz her seyi sessiz sedasiz isleyen bir sistem vardir. Beynimiz, çevreyle etkilesim halinde oldugumuz her an sayisiz duyumun sürekli bombardimani altindadir. Beynin altinda yatan mantik sistemi, tipki anlamli hikayeler yaratmak için kamera görüntülerini ve ses kayitlarini toplayan ve düzenleyip montajini yapan bir film editörü gibi bütün düsünce ve algilarimizi, yasam deneyimimiz ve benlik algimiz haline gelen makul bir anlati olusturacak sekilde birlestirir. Bu kitap, altta yatan bu mantik ve onun, gerek en tuhaf nörolojik hastaliklarda gerekse en basit günlük duygu ve kararlarimizda, bilinçli deneyimimizi nasil yarattigi hakkindadir.
Beynimiz algimizdaki bosluklari neden ve nasil doldurur? Körler halüsinasyon görebilir mi? Zihin kasimizi kasarak fiziksel performansimizi artirabilir miyiz? Farkinda olmadan gördügümüz seyler ruh halimizi ve kararlarimizi nasil etkiler? Sahte anilar nereden gelir? Uzaylilar tarafindan kaçirildigini ya da dogaüstü varliklarla temas kurdugunu iddia eden insanlar gerçekte ne yasar? Neden kendimizi gidiklayamayiz? Hipnozla cinayet islenebilir mi? Zihin parçalandiginda ne olur? Nörolog Eliezer Sternberg, beynimizin bilinçli ve bilinçdisi düzeyde algilarimizi isleyerek anlamli bir yasanti olusturmak için nasil canhiras ugrastigini açiklarken bu ve benzer ilginç sorulara detayli sinirbilimsel yanitlar sunuyor.
Aydinlatici oldugu kadar keyifle okunan NöroLojik’i insan beyninin harikalar diyarina ilgi duyan tüm okurlarimiza tavsiye ediyoruz.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade