Otizm Spektrum Bozuklugu son yillarda sikligi artma egiliminde olan nörogelisimsel, kronik bir bozukluktur. Geçtigimiz yirmi yilda bu bozukluk ile ilgili bilgilerimiz artmis olsa da özellikle tedavi anlaminda halen asilmasi ve aydinlatilmasi gereken çok önemli noktalar bulunmaktadir.
Hekimlik yasamimda Otizm Spektrum Bozuklugu olan çocuklar ve ailelerinden çok sey ögrendim. Bu süreçte otizm ile ilgili çok fazla yanlis bilginin aileler tarafindan dogru olarak bilindigini de fark ettim. Açikçasi psikiyatri alani disindaki saglik profesyonellerinin ve egitimcilerin de bu konu ile ilgili olan bilgilerinin kisitli oldugunu daha önce vermis oldugum seminer ve egitim toplantisi oturumlarinda gözlemledim.
Otizmli bir çocuk veya yetiskin ile bire bir temas halinde olan aile hekimleri, ögretmenler, psikologlar ve aile bireylerinin bu bozuklugu daha iyi anlayabilmeleri ve son bilimsel veriler isiginda akillarindaki sorulari cevaplayabilmeleri için bu kitabi yazmaya karar verdim.
Kitapta otizmin tanimi, nedenleri, klinik özellikleri, tani ve tedavisi ile ilgili güncel bilgilere yer vermeye çalistim. Bunlara ek olarak, özellikle yedinci bölümde degindigim eriskinlik döneminin günümüzde otizm alaninda geri planda kalan bir konu oldugunu düsündügüm için önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Sekizinci ve son bölümde ise hem ailelerin hem de ruh sagligi alaninda çalisan profesyoneller ve ögrencilerin otizmle ilgili sik sordugu sorular ve cevaplarini belirttim.
Kitabi yazma döneminde fedakarligi, destegi ve sevgisi ile beni motive eden esim Damla ve varliklariyla enerji kaynagim olan kizlarim Arya ve Deniz’e çok tesekkür ederim.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade