Eski Anadolu Türkçesi, Türk dili gramer çalismalarinda oldukça önemli bir yere sahiptir. Üzerinde en fazla çalismanin yapildigi bir dönemdir. Eski Anadolu Türkçesi dönemi içerisinde edebî eserlere göre üzerinde daha az çalisma yapilan tür tip eserleridir. Tip eserleri dahil bütün Eski Anadolu Türkçesi dönem eserleri üzerine yapilacak çalismalar Türk dili gelisim tarihine önemli katkilar saglayacaktir. XIII. yüzyilda ilk örneklerini tespit ettigimiz Eski Anadolu Türkçesi dönemi XIV. yüzyilda yazi dili olarak kullanilmaya baslanmis birçok alanda Türkçe eserler yazilmistir. Bu dönemde Anadoluda yazilan edebî eserlerin yaninda tarih, astronomi, tip gibi eserler kaleme alinmistir.
Cerrâh-nâme, Allaha hamd ve peygambere salat ve selamla baslar. Müellif, eseri yazmaktaki amacini belirttikten sonra toplamda 134 fasildan olusan esere geçer. Inceledigimiz Arkeoloji kütüphanesi nüshasi 134 fasildan olusmaktadir.
Hazirlanan çalisma; giris, inceleme, sonuç, metin, dizin, kaynakça, tipkibasim bölümlerinden olusmaktadir. Faydali olmasi dilegiyle...
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade