Anadilin Topraginda
Türkçeyi sevme, onun topraginda gezip dolasmayi, havasini solumayi, söz degerlerini tanimayi gerektirir. Dildaslik duygusu, anadil bilinci, anadil duyarligi kazanma da…
Bu kitap, Emin Özdemir’in anadilin topragini bir “kirizma”dan geçirmeyi, yabanci ögelerden arindirip özlestirmeyi amaçlayan çalismalar hakkinda 1960’li yillardan günümüze degin yazdigi yazilardan bir seçmeyi içeriyor. Yazilarin büyük bölümü, dil devriminin getirdigi yeni söz degerlerini betimlerken, dilimizin varsilligi ve anlatim gücünün nereden kaynaklandigi, söz varligimizdaki degisme ve yenilesmeyi besleyen etkenlerin neler oldugu gibi sorularin odaginda yogunlasarak okuru sorgulamaya ve düsünmeye itiyor.
Türkçeyi özlestirme ve varsillastirma konusu, ülkenin ana sorunlarindan biri olarak varligini bugün de sürdürmektedir. Dolayisiyla, kitapta yer alan ve yayimlanislarinin üzerinden epey zaman geçen yazilarin bile içerdigi ve savundugu gerçekler açisindan güncelliklerinden hiçbir sey yitirmemis oldugunu söylemek mümkün.
Anadilin Topraginda, dil sorunumuzu pek çok boyutuyla farkli bir açidan ele alip degerlendirirken, okuyanlari anadilin topraginda bir geziye çikariyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade