• -20%
Hukuk Ekolojisi
search
  • Hukuk Ekolojisi

Hukuk Ekolojisi

₺120,00
₺96,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059389464
Yazar
Fritjof Capra Ugo Mattei
Yayınevi
Koç Üniversitesi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Artik düzeni degistirmemizin zamani geldi!

Özel mülkiyetin bir “dogal hak” sayildigi, dogal kaynaklarin yeryüzünde yasayan tüm canlilarin müsterek varligi olmasi gerekirken yagmalanip sömürüldügü bu düzen daha fazla devam edemez.

Tartismanin odagini Bati’nin bilim ve hukuk gelenegine oturtan Hukukun Ekolojisi, bugün küresel çapta yasadigimiz çevresel, sosyal ve ekonomik krizin dünyayi bir “makine” olarak gören ve insanlari da onun sahibi ilan eden mekanikçi görüsten kaynaklandigini savunuyor. Bilim insani Fritjof Capra ile hukukçu Ugo Mattei, doga bilimleri ile hukukun antikçagdan beri paralel ilerledigi ve bu iki disiplinin birbiri üzerinde büyük bir etkiye sahip oldugu kanisinda. Onlara göre degisimin yolu, toplumun yasayis biçimiyle devletlerin ve sirketlerin gücünü belirleyen yasalarin mevcut, mekanikçi görüsün ürünleri olmaktan çikip ekolojik ilkeler isiginda yeniden ve bizzat topluluklar tarafindan olusturulmasindan geçiyor.

Fritjof Capra, fizikçi ve sistem kuramcisi, ilk ve orta ögrenim düzeyinde ekolojik bakisi ve sistem düsüncesini tesvik etme amaçli Center for Ecoliteracy’nin [Eko-okuryazarlik Merkezi] kurucu yöneticisi.

Ugo Mattei, ABD’de Hastings Hukuk Fakültesi ve Italya’da Torino Üniversitesi’nde kürsü sahibi hukuk profesörü.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade