Sadece Karl Marx’in ve Marksist düsüncenin basyapiti degil; içinde yasadigimiz sistemin temel dinamiklerini kavramamizin, bugünkü ve geçmisteki krizleri anlamamizin, yarin neler olabilecegini zihnimizde canlandirmamizin da baslica yapitidir Kapital.
Meta, para, emek, deger, artik deger, sömürü, sermaye, kâr, faiz, kredi… derken tüm bir düzen belirli bir dizgeyle ve onu bunalima sürükleyen yasalariyla gözlerimizin önüne seriliverir.
Bu uyaran, uyandiran, gerçegi sorgulatan, dolayisiyla devrimci bir öz barindiran “serimleme”nin içine girmek için kilavuz niteligi tasiyan bir giris kitabi var simdi elimizde.
Prestijli Marksist yayinlardan Prokla’nin bas editörlügünü yapan, sadece Almanca degil Ingilizce iktisat literatüründe de kaleme aldigi çalismalarla öne çikan Alman iktisatçi Heinrich’in Kapital’e Giris’i, bu alandaki en yetkin çalismalardan biri. Benzer giris kitaplari, çogunlukla, Kapital’in sadece ilk cildiyle sinirli kalirken, üç cilde birden odaklanmasiyla fark yaratan bu çalisma, hem Marksizmin basyapitiyla ilk kez tanisanlara hem de Kapital’le ilgili daha kapsamli okuma yapmak isteyenlere hitap ediyor.
“Bu çalismada, herhangi bir basitlestirme yapmaksizin, anlasilabilir bir Kapital okumasi ileri sürüyorum.” Michael Heinrich
“Okudugum en iyi Kapital’e giris kitabi.”
Michael Perelman, California State Üniversitesi
“Kriz zamanlarinin zorunlu okumasi.”
Paul LeBlanc, La Roche College
“Marx’in teorisine yönelik esasli bir yeni yorum ve kavrayis.”
John Milios, Atina Politeknik Üniversitesi
“Marx’in Kapital’ine en iyi ve en kapsamli giris.”
Werner Bonefeld, York Üniversitesi
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade