Biyoloji, psikoloji ve toplum bilimlerinin kesisim noktasinda çigir açan bir yapit.
Ilk baskisini 1984 yilinda yapan ve büyük tartismalar yaratarak alaninda bir klasik haline gelen Genlerimizden Ibaret Degiliz, uzun yillar boyunca tartisilmazlik mertebesine erismis olan bir bilim dalini, biyolojiyi konu ediniyor ve biyolojik determinizmin bilimsel, toplumsal, politik kökenlerini analiz ediyor.
Sinif, irk veya toplumsal cinsiyet temelli esitsizlikler, genetik kalitimin sonuçlaridir savini ortaya atan biyolojik determinizm, hemen ardindan kötü haberi verir: Bu konuda yapacak bir sey yok! Öyle ya, biyolojiyi degistiremiyorsan biyoloji kaynakli seyleri de degistiremezsin. Gerçekten öyle mi peki? Iste yazarlar bu sorunun cevabini ariyor. Evrimsel biyolog ve genetikçi Richard C. Lewontin, biyoloji ve nörobiyoloji profesörü Steven Rose ve psikolog Leon J. Kamin’in bu klasiklesmis eseri, biyoloji ile ideoloji arasindaki iliskiye daha önce bakmadiginiz bir pencereden bakmanizi istiyor.
Bilim, burjuva toplumunun nihai mesruiyet saglayicisidir. Biyolojik determinizm siniflar arasindaki mücadelede kullanilacak silah ise, o zaman üniversiteler silah fabrikasidir.
Yayimlandigi günden itibaren tartismalar yaratmis, Stephen Jay Gould, Richard Dawkins, Edward Osborne Wilson gibi yazarlarin hakkinda elestiri ve degerlendirmeler kaleme aldigi Genlerimizden Ibaret Degiliz simdi Türkçede!
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade