İslam dünyasının en büyük âlimlerinden mutasavvıf ve müfessir Râgıb el-İsfahanî Mutluluğun Kazanılması'nda, açık ve samimi diliyle; ayetler, hadis-i şerifler ve büyük zatlardan nasihatler eşliğinde "insan"ı yalnızca etten kemikten cismanî yönüyle değil, manevî yönüyle ele alıyor. Mutluluğun Kazanılması, kendine ve çevresine faydalı olabilmesi için bir buğday tanesi gibi öğütülüp pişmesi gereken insanın dünyadaki bu olgunlaşma sürecinde tâbi olacağı evreleri, bu dönemler sonucunda ulaşacağı mutluluğu ve yaratılış gayesine uygun bir yaşamla ulaşacağı ahiret mutluluğunu açıklarken bir kendini bulma ve bilme kitabı niteliğini taşıyor.
"Az sözle çok manaya isaret edecek sekilde yazilmis bir kitap gibi insan da, bu âlem kitabinin özlü bir ifadesidir."
Insan, yaratilmislarin en yücesi olmasi nedeniyle bütün mevcudatin özelliklerini belirli yanlariyla içinde barindirir. Bu sebeple de, ehl-i irfan tarafindan "küçük kâinat" olarak nitelendirilir. Peki, insana bahsedilmis olan bu vasfin hakki, günümüzün maddeye indirgenmis dünyasinda nasil verilebilir?
Islam dünyasinin en büyük âlimlerinden mutasavvif ve müfessir Râgib el-Isfahanî Mutlulugun Kazanilmasi'nda, açik ve samimi diliyle; ayetler, hadis-i serifler ve büyük zatlardan nasihatler esliginde "insan"i yalnizca etten kemikten cismanî yönüyle degil, manevî yönüyle ele aliyor. Mutlulugun Kazanilmasi, kendine ve çevresine faydali olabilmesi için bir bugday tanesi gibi ögütülüp pismesi gereken insanin dünyadaki bu olgunlasma sürecinde tâbi olacagi evreleri, bu dönemler sonucunda ulasacagi mutlulugu ve yaratilis gayesine uygun bir yasamla ulasacagi ahiret mutlulugunu açiklarken bir kendini bulma ve bilme kitabi niteligini tasiyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade