• -20%
search

Socialist Register 2015 Sınıflar Dönüşürken

₺200,00
₺160,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051722009
Yazar
Leo Panitch Greg Albo Vivek Chibber
Yayınevi
Yordam Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Yilda bir sayi yayimlanan saygin uluslararasi Marksist dergi Socialist Register, 2015 sayisini siniflarin dönüsümüne ayirdi.
Tarihle birlikte siniflari da “sona erdiren” yaygin anlayisin karsisina, sinif gerçekliginin nasil dönüstügünü ve bugün farkli cografyalarda sinif iliskilerinin nasil tesis edildigini anlatarak çikan Socialist Register’in bu ufuk açici sayisini, Leo Panitch, Greg Albo ve Vivek Chibber hazirladi.
Socialist Register 2015, Siniflar Dönüsürken baslikli bu kapsamli seçkide, “sinif iliskilerini hareket noktasi olarak alan” çok sayida Marksist yazar, “farkli ülkelerdeki isçi siniflarinin neoliberalizme, kemer sikmaya ve otoriter hükümetlere karsi mücadele içerisinde olusma ve yeniden olusma yollarini” degerlendiriyor.
Hindistan’dan Güney Afrika ve Avrupa’ya, Türkiye’den Misir ve ABD’ye sinif iliskileri ve siyasetiyle birlikte dayanisma hareketlerini ve sinifin dönüsümünü de yakindan inceleyen Socialist Register yazarlari, “Piketty balonu”nu da es geçmiyorlar. Anayolcu çevrelerin Thomas Piketty’nin 21. Yüzyilda Kapital çalismasina olaganüstü ilgi göstermesini degerlendiren yazarlar, “Sinif mücadelesi mi, yüzde birlerin ve onlarin mücadelesi mi?” diye sorarak analiz çerçevelerini genisletiyorlar.
Çin’de Komünist Parti iktidari altinda siniflarin kapitalist dönüsümü, finansallasmis kapitalizmde “yeni orta sinif”in krizi, Hollywood’da Amerikan Rüyasi’nin bunalimlari gibi ilgi çekici basliklar da, yine Socialist Register’in mercek altina aldigi konular arasinda.
21. yüzyilda sinif analizinin, sinif vurgusunun ve sinif siyasetinin yerini ve önemini kavramak; dünyamiza, bölgemize ve ülkemize dair dersler çikarmak için…

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade