Rahmetli Mehmet Kaplan Siir Tahlilleri 2 Cumhuriyet Devri Türk Siiri kitabinda; “... Hiç bir milletin hayati düz bir çizgi izlemez. Tarihin çizgisi egri bügrüdür. Sahislar, nesiller, durumlar arasindaki farklar hayata girintili ve çikintilisekiller verir.” Türk dünyasi ise kendi tarih çizgisi içinde uzun yillara hatta Cengiz Aytmatov’un ifadesiyle bir güne sigan bir asirlik “egri bügrüyü” 20. yüzyilda yasadi. Her ne kadar yine Aytmatov’un ifadesiyle insanlik ayibi olan 2. Dünya Savasi henüz Türk dünyasi edebiyatinda hakkiyla islenmemis olsa da Sovyetler Birligi gibi yikici, yakici, tahrip edici ve hatta yok edici bir tecrübeyi yasadi. Hele bir de “mankurtlastirma, kölelestirme, veya daha moda deyimle “ötekilestirme”yi yasadi ki bunlari görmek için iste elinizdeki bu seçilmis ve çözümlenmis hikayelere bakacaksiniz. Elbette bizim gör(e)mediklerimizi, bul(a)madiklarimizi da bulacak ve çözümlerimizi zenginlestireceksiniz.
Eserlerinde bir taraftan “sert bir realizm” ile içinde yasadigi toplumdaki “çeliskileri, zitliklari” gösterirken diger taraftan “ince bir romantizm” ile insani ve insanî duygulari yakalayan Elçin (Efendiyev), .. Edebiyatin misyonlarindan birisi de genetik hafizayi korumaktir” diyor kitabi EdebîDüsünceler’de. Edebiyat için “ay, günes, su, toprak ve hava gibidir” dedikten sonra da güncel edebiyati“dünyanin genetik hafizasinin ürünü olarak görüyor.
Elinizdeki kitap da Türk dünyasindan on alti yazarin on alti hikâyesini içeriyor. Hepsi de Türk dünyasinin “genetik hafizasi oldugu kadar dünyanin ve insanligin da genetik hafizasi gibi.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade